В Сливен е установен случай на коронавирус. Заразеният бил ром, завърнал се от Англия

В Сливен е установен случай на коронавирус
25.03.2020 / 17:12

22 са новите заразени с коронавирус, обяви преди минута шефът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски. Така до момента с Covid-19 са заразени общо 242 българи, обясни шефът на ВМА на редовната пресконференция.

Сутринта генералът обяви два нови случая на коронавирус, които трябвало да бъдат доизследвани от вторник. Така общият брой на заразените набъбна до 220.

Председателят на щаба обясни, че за бъде оздравял един пациент, той трябва да даде две отрицателни проби в рамките на 24 часа.

Във връзка със фейсбук статуса на Кирил Домусчиев, че вече е оздравял, ген.-майор Мутафчийски обясни, че знае за първата отрицателна, а днес ще изясни за дали и втората е такава. Ако това така, той може да се смята за изчистен от вируса.

Боледуването на някои пациенти с коронавирус обаче продължава и след изчистването от него, тъй като някои от симптомите продължават – кашлица, наслагват се други инфекции. „Изчистването от вируса не означава съвсем излекуване. Тук говорим за окончателно клинично излекуване.”, подчерта ген.-майор Мутафчийски.

Новата област, в която е установен коронавирус е Сливен.

Заразеният е ром, завърнал се от Англия - съобщава сайтът "Седмица".

 

Свързани новини

Стефан Радев
04.04.2020 / 12:41

Продължава дезинфекцията на входните врати и домофоните в жилищните сгради в Сливен и през почивните дни. Тя се извършва от 20 доброволци, записали се на обявения...

Зам. областният управител на Сливен Димитринка Петкова дари предпазни шлемове на Общинска охрана
03.04.2020 / 16:08

В Сливен продължава инициативата на НФСБ за дарения на предпазни средства срещу кжоронавируса. Зам. областният управител от квотата на НФСБ Димитринка Петкова...

Затвориха търговски обект за нерегламентирана продажба на месо в Сливен
03.04.2020 / 12:21

Областна дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) Сливен затвори търговски обект за нерегламентирана продажба на месо. При извършената проверка е установено...

 

Copyright © 2008-2020 Сливен Медия | Sliven Media | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев