Наказват „Като две капки вода“ заради нарушение на противоепидемичните мерки

 Наказват „Като две капки вода“ заради нарушение на противоепидемичните мерки
22.05.2020 / 16:35

Депутатът от „БСП за България“ Нона Йотова издейства наказание за шоуто „Като две капки вода“. Припомняме, че тя зададе въпрос по реда на парламентарния контрол на здравния министър Кирил Ананиев, като алармира, че не са спазени противоепидемичните мерки.

В последните две предавания беше позволен достъп на публика в залата, като стана ясно, че това е допуснато след компромис и специално разрешение от здравните власти.

Днес в отговора си Ананиев каза: „Въпреки създадената организация, се видя, че не може да се разчита на указаните мерки и личната отговорност на зрителите, особено в едно емоционално изживяване. При внимателно проследяване на записите на предаването се вижда, че на места имаше нарушение на допустимата физическа дистанция. При огледа на публиката се констатира, че имаше единични случаи на посетители без поставени маски. Във връзка с горното, в рамките на законовите правомощия Столичната регионална здравна инспекция ще издаде наказателно постановление за организаторите на предаването и индивидуални административни актове за отделни физически лица, които са нарушили заповедта на министъра на здравеопазването.“Този казус щял да спомогне за създаване на по-добра организация при подобни случаи във връзка с противоепидемичните мерки срещу коронавируса Covid-19.

Нона Йотова благодари за отговора. Тя обясни, че не искала някой да си мисли, че се заяжда на дребно.

Артистите, каквато е и Йотова, били сред най-дисциплинираните в кризата. Сцената им липсвала заради забраната на постановките пред публика на закрито.

Тя и много от колегите й усетили двоен стандарт в случая с „Капките“ - шоу, в което и самата Нона Йотова участва преди години.

Кирил Ананиев отвърна: „Аз искам да Ви благодаря за този въпрос и този сигнал, тъй като обратната връзка от българските граждани за нас е много важна, за да оценяваме всяка една мярка, която се предприема, как се изпълнява“.

Здравните власти нямали възможност да гледат всичко по телевизията.

Ананиев обеща, че скоро ще могат да заработят театрите и оперите, но не се ангажира с дата.

"Флагман"
 

Свързани новини

Христо Ботев
02.06.2020 / 07:45

С триминутен сигнал на сирени в цялата страна точно в 12 часа отбелязваме Деня на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта. Навършват се 144 години от...

Ковачевица: Родопска приказка от камък и дърво
02.06.2020 / 13:18

Ковачевица се появява пред очите на нейните гости неочаквано, след един завой на криволичещия асфалтов път, и изчезва също така, сякаш никога не е съществувала....

Половината от учителите не са получили допълнителните си плащания
02.06.2020 / 12:29

Половината от учителите не получават договорените между социалните партньори и Министерството на науката и образованието (МОН) допълнителни плащания и отпуски...

 

Copyright © 2008-2020 Сливен Медия | Sliven Media | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев