Ръст на заразените с Covid-19 в Ямбол заради пренебрегване на мерките

Ръст на заразените с Covid-19 в Ямбол заради пренебрегване на мерките
22.05.2020 / 16:45

Повишеният брой положителни проби за Covid-19 в Ямбол през последните дни, се дължи на пренебрегване на противоепидемичните мерки, категорични са медиците от областната болница. За изминалото денонощие бяха отчетени още 11 заразени и с тях броят достига 125.

Карантината на ромския квартал в Ямбол, е намалила бдителността на жителите от другите части на града и в момента няма район без заразени, обобщи ситуацията зам. –директорът на областната болница д-р Валентин Вълчев.

„Градът буквално пламна! Населението в града много жестоко подцени цялата ситуация, Т.е. ние нямаме едно локализирано огнище, даден квартал или улица, имаме случаи в целия град и те продължават да растат всеки ден“.

Основната причина.

„В последните няколко дни центъра се наводни- кафенета, пейки, хората не спазват никаква социална дистанция“, каза д-р Вълчев и предупреди:

„Да не стане така, че от последни в България да станем първи. Нека да бъдат много бдителни всички граждани на Ямбол“.

Обезпокоителен е и броят на смъртните случаи на заболели с коронавируса в Ямболско. Те са вече 13, като възрастта на най-младия починал пациент е 31 години.

„Младите хора са също така уязвими, особено тези, които имат някакви заболявания“, каза д-р Валентин Вълчев.

БНР
 

Свързани новини

Христо Ботев
02.06.2020 / 07:45

С триминутен сигнал на сирени в цялата страна точно в 12 часа отбелязваме Деня на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта. Навършват се 144 години от...

Ковачевица: Родопска приказка от камък и дърво
02.06.2020 / 13:18

Ковачевица се появява пред очите на нейните гости неочаквано, след един завой на криволичещия асфалтов път, и изчезва също така, сякаш никога не е съществувала....

Половината от учителите не са получили допълнителните си плащания
02.06.2020 / 12:29

Половината от учителите не получават договорените между социалните партньори и Министерството на науката и образованието (МОН) допълнителни плащания и отпуски...

 

Copyright © 2008-2020 Сливен Медия | Sliven Media | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев