Гневни реакции относно новия онлайн формуляр за влизане в Гърция

Гневни реакции относно новия онлайн формуляр за влизане в Гърция
30.06.2020 / 08:57

От 1 юли влизането в Гърция ще се случва само с попълнена специална декларация. Онлайн формулярът трябва да съдържа детайлна информация за отправната точка на пътуващия, продължителността на предишни престои в трети страни, както и адреса, на който ще отседне в Гърция.

Попълването на документа отнема между 5 и 8 минути. След изпращане на данните се чака код, който пристига до 48 ч. след подаване на формуляра. Кодът се показва на граничните власти.

Новите разпоредби за влизане в Гърция взривиха социалните мрежи с въпроси на хора, които планират да почиват в южната ни съседка. Не липсваха и гневни реакции. Сега опашките за Гърция ще стигат чак до Банкя.

"Основните притеснения на българите не са заради проблеми при попълването, а поради кратките срокове. След попълване до 48 часа те ще получат втори имейл с QR код, който им е нужен за влизане в Гърция. Ако не го получат - съветваме да не се тръгва", обясни съветникът в посолството на България в Атина Йоханнес Крикорян.

Пътуващи обаче сигнализираха, че в онлайн системата липсва пропускателният пункт Илинден-Ексохи.

На границата пътуващите могат да бъдат допълнително проверявани на база компютърен алгоритъм и на случаен принцип, както и и тествани за Ковид-19.

Bulgaria ON AIR
 

Свързани новини

Министър-председателят Бойко Борисов проведе работна среща с Националния оперативен щаб
07.07.2020 / 10:09

Министър-председателят Бойко Борисов проведе работна среща с членовете на Националния оперативен щаб, на която бе обсъдена актуалната епидемична обстановка,...

Слави Трифонов представи хората от правителството на Борисов „в реалния им облик“
07.07.2020 / 09:53

Слави Трифонов представи част от министрите и вицепремиерите от третото правителство на Борисов в „реалния им облик“, като твърди, че е използвал само факти, а...

36-годишен софиянец се удави край Аркутино
07.07.2020 / 08:40

Морето взе поредната жертва за тази година. 36-годишен мъж от София се удави на Аркутино, съобщават от полицията.

Инцидентът е станал вчера малко преди 17 ч....

 

Copyright © 2008-2020 Сливен Медия | Sliven Media | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев