Официални учебници по религия у нас – за първи път от 80 години насам

Официални учебници по религия у нас – за първи път от 80 години насам
07.07.2020 / 11:17

От учебната 2020/ 2021 година в училищата се въвежда предмет по религия. Той ще бъде свободно избираем. Родители и ученици могат да избират между три направления: религия- християнство (православие), религия- ислям, религия - благонравие (неконфесионално обучение).

За първи път са написани официални учебници от около 80 години насам. По всяко направление екип от автори са работили по учебниците. От тази година образователното министерство се е погрижило да има учебник, който да е посветен на изграждането на добър характер – Благонравие. Разгледаните теми изясняват важни въпроси като страданието, щастието, смисъла на живота и спасението, справедливостта, любовта към ближния, любовта към Бога и т.н.

Учебникът запознава децата с различни добродетели от християнството, като акцентът е върху формиране на ценностна система. Същевременно се стимулира критичното мислене и се насърчава способността у учениците за изграждане на собствена гледна точка.

 

Източник: www.novini.bg

 

Свързани новини

БСП иска извънредно заседание на парламента
06.08.2020 / 16:53

БСП иска извънредно заседание на Народното събрание, което да се проведе в понеделник в 13:00 часа. От левицата днес внасят подписка за това. Новината съобщи лидерът...

Почерненият баща Иван Денев
06.08.2020 / 16:30

Лекарство, ползвано за лечение на т.нар. ювенален артрит, е било приложено като експеримент върху 19-годишното момче, което почина с COVID-19 на 1 август, разкри баща му...

Огромен гущер пълзи в Айтос
06.08.2020 / 15:42

Огромен гущер пълзи в Айтос. Влечугото явно е избягало от стопанина си и се разхожда из града, търсейки спокойно място за препичане, разказаха очевидци.

Гущерът...

 

Copyright © 2008-2020 Сливен Медия | Sliven Media | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев