Официални учебници по религия у нас – за първи път от 80 години насам

Официални учебници по религия у нас – за първи път от 80 години насам
07.07.2020 / 11:17

От учебната 2020/ 2021 година в училищата се въвежда предмет по религия. Той ще бъде свободно избираем. Родители и ученици могат да избират между три направления: религия- християнство (православие), религия- ислям, религия - благонравие (неконфесионално обучение).

За първи път са написани официални учебници от около 80 години насам. По всяко направление екип от автори са работили по учебниците. От тази година образователното министерство се е погрижило да има учебник, който да е посветен на изграждането на добър характер – Благонравие. Разгледаните теми изясняват важни въпроси като страданието, щастието, смисъла на живота и спасението, справедливостта, любовта към ближния, любовта към Бога и т.н.

Учебникът запознава децата с различни добродетели от християнството, като акцентът е върху формиране на ценностна система. Същевременно се стимулира критичното мислене и се насърчава способността у учениците за изграждане на собствена гледна точка.

 

Източник: www.novini.bg

 

Свързани новини

Димитровден
25.10.2020 / 17:30

Димитровден е изпълнен с много гадания за предстоящата зима и година: ако месечината е пълна - пълен ще бъде и кошерът с мед и ще се роят пчелите. Вечерта срещу...

Бойко Борисов
25.10.2020 / 16:02

Премиерът Бойко Борисов е с коронавирус. Това обяви самият той с пост във Facebook:

"Въпреки че РЗИ официално ми свали карантината, още в петък отложих всички срещи и...

Проф. Галилей Симеонов - живият класик, оставен да бедства на 91 г.
25.10.2020 / 10:32

Проф. Галилей Симеонов - дългогодишен преподавател в Националната художествена академия и смятан за един от последните живи класици на българското изобразително...

 

Copyright © 2008-2020 Сливен Медия | Sliven Media | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев