Организират прояви в Сливенско за Седмицата на пожарната безопасност

Организират прояви в Сливенско за Седмицата на пожарната безопасност
14.09.2020 / 15:26

Демонстрации, учебни занятия и изложба ще се проведат в Сливенска област по повод Седмицата на пожарната безопасност, 14 - 18 септември, съобщават от полицията в Сливен.

В общините Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица е обявен „Ден на отворените врати“ с демонстрация на възможностите на службите за оперативни дейности, разясняване на мерки за пожарна безопасност и защита при пожари и бедствия. Деца ще бъдат на посещения в районните служби в Котел и Сливен. В детската градина „Детски свят“ в Нова Загора ще има учебно занятие за евакуация и демонстрация на пожарна техника.

В Музея на котленските възрожденци в Котел, днес се открива изложба от доц. Людмил Георгиев на тема: „Символи на държавността“ във връзка с историята на противопожарното дело. Посетителите ще могат да видят пожарникарски каски, шапки, униформи.

На 16 септември, отново в Котел, ще се състои среща с доброволци от Доброволно формирование „Петър Берон“ за ползите от доброволчеството.

Демонстративно занятие ще има и в Твърдица. В сградата на пожарната служба се организират беседи.

 

 

Източник: dnews

 

Свързани новини

Безплатна прожекция на филма „Шибил - днес от 21 ч. на площад „Хаджи Димитър“
23.07.2021 / 16:17

Община Сливен предоставя на жителите и гостите на града безплатна прожекция на новия филм „Шибил“ днес - 23 юли, от 21 часа на площад „Хаджи Димитър“. Филмът ще се...

От днес на Хамам баир има чешма с питейна вода
23.07.2021 / 16:11

От днес на Хамам баир има чешмичка с питейна вода. С поставянето й се реши дългогодишният проблем с липсата на вода в парка. С общите усилия на Община Сливен, ВиК и...

Минчо Афузов
23.07.2021 / 16:04

Днес давам отчет пред всички Вас за направеното от мен тази седмица - написа в личния си профил във Фейсбук областният управител на Сливен Минчо Афузов.

Вижте...

 

Copyright © 2008-2021 Сливен Медия | Sliven Media | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев