Учебната година ще започне присъствено в 69 училища в област Сливен

Учебната година ще започне присъствено в 69 училища в област Сливен
14.09.2020 / 16:53

Учебната година ще започне присъствено в 69 училища в област Сливен, съобщи пред журналисти днес началникът на Регионалното управление на образованието /РУО/ в Сливен Милена Чолакова. Общо 22 128 са учениците и децата в областта, като 1787 са първокласниците. Децата от 3 до 6 години са 6250, които посещават общо 61 детски градини.

Всички образователни институции са запознати със задължителните и препоръчителни мерки в условията на епидемия, осигурени навсякъде са дезинфектанти, топла вода, ще има сутрешен филтър и за един ден всеки клас с установен болен ученик може да премине на дистанционен режим на обучение, посочи Чолакова. По думите й, присъствената форма на обучение е най-добрата, но при необходимост има готовност за дистанционно обучение. "Дисциплина, дистанция и дезинфекция са трите ключови думи през новата учебна година", заяви тя.

В областта няма липса на учители, в РУО има банка кадри от пенсионирани учители или студенти, които могат да заместят учители, които са в болнични.

Към момента няма постъпили заявления от родители, които желаят децата им да се обучават дистанционно, няма и жалби срещу носенето на маски от учениците в междучасията.

В три гимназии в Сливен - по механотехника, икономика и хотелиерство и туризъм продължават ремонти по програмата "Региони в растеж" и след 15 септември, но те няма да пречат на учебния процес.

В дистанционното обучение през изминалата учебна година са се включили 88 процента от учениците в областта, по-високи резултати са били отчетени на външните оценявания и държавните зрелостни изпити, каза още Милена Чолакова.

Източник: БТА
 

Свързани новини

Сливен ще приеме младежки спортен панаир на 9 май
06.05.2021 / 14:45

Младежки спортен панаир под надслов „Път към здравето“ ще се проведе в Сливен на 9 май. Проявата ще бъде на стадион „Хаджи Димитър” от 10 часа.

Събитието е част от...

Пред паметника на Седми конен полк бяха поднесени цветя в знак на признателност
06.05.2021 / 10:44

Шести май, празникът на храбростта и Българската армия, е и ден за почит и уважение към загиналите офицери и войници във войните за България. От името на областния...

Чавдар Божурски
06.05.2021 / 09:26

Уважаеми госпожи и господа,

Шести май е Ден на храбростта и Българската армия, на овчаря и овцевъдството, Ден на етнографията. Празникът официално се завръща в...

 

Copyright © 2008-2021 Сливен Медия | Sliven Media | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев