Българин от Чикаго издаде книга как да бъдем по-щастливи

Българин от Чикаго издаде книга как да бъдем по-щастливи
16.10.2020 / 08:26

В условията на пандемия, когато хората по целия свят са изправени пред въпросите за физическо и духовно оцеляване, е все по-важно да разберем как да бъдем по-щастливи и по-успешни, за да преминем през това изпитание и тези, които следват.

Книгата на един българин от Чикаго изследва точно тайната как да постигнем щастието и успеха без разточителство на ценно време и енергия. Неговото име е Филип Славчев. Трудът му е на английски, но идеите в него са лесно разбираеми и подредени в кратки есета, които могат да се четат отделно и които сами по себе си са съвети за успех. Заглавието, което Филип е избрал, е „The power of asking questions. Improve your questions, change your life“ („Умението да задаваме въпроси. Задавайте по-добри въпроси, променете живота си“).

Изненадващо мъдрите съвети идват от млад наш сънародник с амбиции да се реализира в областта на психологията. Неговата книга е полезна както за младите, така и за по-възрастните читатели и е ключ към себепознанието, развиването на умения за справяне с ежедневните проблеми и постигането на професионалните и личните цели.

Филип казва, че е започнал да пише книгата преди година. Макар и само гимназист, той подхожда към начинанието като истински професионалист и си налага строг работен режим с писане преди и след училище, а също и през уикенда. Успява да самопубликува книгата през септември и сега тя се продава в Amazon.

Филип стига до заключението, че хората са по-скоро „програмирани“ да отговарят на въпроси вместо да задават такива и да търсят правилните въпроси, което не им позволява да живеят пълноценно. „Програмирането“ идва от училището, от науката, чрез която научаваме да мислим само за въпросите, на които може да отговорим с прост експеримент, и от специализацията в професията.

„Ако задавате по-добри въпроси за вашите проблеми, за вашия живот, за поведението на другите, ще имате по-добри отговори пред себе си, което неминуемо ще подобри живота ви“, казва авторът.

„С тази книга българите ще видят една друга перспектива. Ние сме свикнали да мислим по определен начин. Не е задължително да сте съгласни с тази друга перспектива. Но ако разберете повече за нея, може да промените своето мислене и своя живот“, обяснява Славчев.

Успехът, щастието, любовта, работата и житейските проблеми са понятия, които трябва да се преосмислят непрестанно категоричен е Филип. „Ако наистина помислите за проблемите си, най-вероятно ще стигнете до извода, че те не са толкова големи, колкото сте мислили“, допълва той.

Успехът не трябва да се сравнява с това, което имат другите. Удовлетворението от работата не е единствено в по-високата заплата, казва Филип. „Повечето успешни хора, тези, които са стигнали върха, са го направили не защото са планирали успеха си, а защото са обичали това, с което са се занимавали“, пише в книгата си той.

„Когато мислите за това кои са важните въпроси за вас, ще стигнете и до този за щастието“, казва Филип. „Хората непрекъснато гонят щастието, без да си задават въпроса дали то вече не ги е застигнало. Гонейки и преследвайки щастието, не го оставяме да дойде при нас и даваме път на стреса и неудовлетворението“, разкрива Филип.

Славчев вече има пред себе си проект за нова книга. Тя ще бъде за смисъла на изкуството и ролята му в нашия живот.

Източник: Бг войс
 

Свързани новини

Cтив Джoбc
29.10.2020 / 08:10

Aĸo нe cи нaмepил твoeтo нeщo, пpoдължaвaй дa тъpcиш. He ce пpимиpявaй. Kaĸтo c вcичĸo ocтaнaлo, cвъpзaнo cъc cъpцeтo, ĸaтo гo нaмepиш, щe paзбepeш, чe e тoвa. И ĸaтo вcяĸa чyдecнa вpъзĸa cтaвa пo-дoбpe и пo-дoбpe c...

Евровизия 2021
28.10.2020 / 15:20

41 държави потвърдиха участието си на конкурса за песен Евровизия 2021. Събитието ще се проведе на 18-и, 20-и и 22-ри май в Ротердам, а трите конкурсни вечери ще бъдат...

Халед Хосейни
28.10.2020 / 07:48

Когато убиеш човек, крадеш живот. Крадеш правото на жената да има съпруг, обираш децата му, лишавайки ги от баща. Когато изричаш лъжа, крадеш правото на другия за...

 

Copyright © 2008-2020 Сливен Медия | Sliven Media | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев