На 25 октомври - ориентиране по улици със славни имена в кв.“Ново село“

Ориентиране по улици със славни имена в кв.“Ново село“
21.10.2020 / 10:24

Сдружение „Войводите на Сливен“ и Спортен клуб по ориентиране „Сини камъни“ отново Ви канят на невероятно и забавно приключение! В него могат да участват деца на възраст до 14 години, заедно с придружител.

На 25 октомври на крепост "Туида" ще се проведе открита тренировка по ориентиране, която е подходяща за деца на възраст над 12 години и възрастни. Сборният пункт е в 10 ч. пред входа на крепостта.

След това ще се проведе състезанието „Ориентиране в славното сливенско минало“. Организаторите са подготвили маршрут в квартал „Ново село“ и карта, по която участниците трябва да открият емблематични сгради и улици със славни имена. В състезанието могат да се включат деца на възраст до 14 години, заедно с придружител. Награди ще има за всички!

Състезанието „Ориентиране в славното сливенско минало“ е третата надпревара по проект „Улици със славни имена“. Първото състезание се проведе на 19 август под името „Откриватели на сливенски тайни“. В него участваха 25 деца със своите родители, а във второто състезание със същото име, което се проведе на 1 октомври – 20 деца и родители. Всички те се справиха отлично с разчитането на картата и намирането на популярни сгради в центъра на града.

Състезанията за бързина и точно ориентиране са пилотният етап на проекта „Улици със славни имена“ на сдружение „Войводите на Сливен“. Проектът е финансиран по Дарителски кръг „За по-добро бъдеще на Сливен“ на ОДФ-Сливен. Дарителски кръг на ОДФ-Сливен се реализира, благодарение на помощта на фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма “Развитие на обществените фондации в България”, с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България”.

 

Още снимки от новината

Ориентиране по улици със славни имена в кв.“Ново село“

 

 

Свързани новини

Грейнаха светлините на коледната елха
04.12.2020 / 19:14

Тази вечер грейнаха светлините на коледната елха, влакчето пред Общината и други елементи, които вече са поставени. Останалите ще бъдат включени поетапно.

Заради...

Стефан Русинов
04.12.2020 / 17:34

Малцина могат да кажат, че имат професии, които мигновено пораждат още и още въпроси при споменаването им. Стефан Русинов е преводач от китайски език.

Какво точно...

Община Сливен създаде платформа за доброволци в ситуацията с Ковид-19
04.12.2020 / 16:43

Община Сливен създаде платформа „Аз съм доброволец в Сливен“. Тя се инициира от кмета Стефан Радев във връзка с епидемията от COVID-19 и възникващата необходимост от...

 

Copyright © 2008-2020 Сливен Медия | Sliven Media | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев