Пет случая на COVID-19 в Дома за стари хора в новозагорското село Баня

Коронавирус
21.10.2020 / 10:35

В Дом за стари хора в новозагорското село Баня сред персонала са потвърдени пет случая с COVID-19, съобщава на сайта си Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ - Сливен. От тях един е при медицинска сестра, двама санитари, работник кухня и общ работник. Изследван е целият персонал по повод контакт с болни на COVID-19. Разпоредени са противоепидемични мерки и изследване на всички потребители. Всички положителни са изолирани на домашно лечение, контактните лица са поставени под задължителна карантина.

Общо новодиагностицираните с коронавирус в област Сливен през последното денонощие са 27, по данни на Единната информационна система. От РЗИ съобщават още за един заболял учител от община Нова Загора, който е поставен на изолация в домашни условия. Поставени са под карантина всички контактни.

В областта на домашно лечение са 357 души, хоспитализираните пациенти са 51, разпределени в община Сливен - 30, Нова Загора - 16, Котел - двама и община Твърдица - трима.

Източник: БТА
 

Свързани новини

Стефан Радев
05.12.2020 / 11:07

Поздравявам всички доброволци, участвали през годините в ситуации на кризи в общината по повод Международния ден на доброволеца, който се отбелязва на 5 декември....

Грейнаха светлините на коледната елха
04.12.2020 / 19:14

Тази вечер грейнаха светлините на коледната елха, влакчето пред Общината и други елементи, които вече са поставени. Останалите ще бъдат включени поетапно.

Заради...

Стефан Русинов
04.12.2020 / 17:34

Малцина могат да кажат, че имат професии, които мигновено пораждат още и още въпроси при споменаването им. Стефан Русинов е преводач от китайски език.

Какво точно...

 

Copyright © 2008-2020 Сливен Медия | Sliven Media | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев