Няма нови случаи на коронавирус в Дома за мъже и жени с умствена изостаналост "Качулка"

Коронавирус
21.10.2020 / 14:50

Шест положителни проби са отчетени през последното денонощие сред персонала на Дома за възрастни хора в новозагорското село Баня, съобщиха от Областния кризисен щаб. Заразени са медицински сестра, двама санитари и трима служители от немедицинския персонал, по данни на РЗИ. С тях общият брой на заболелите от персонала е 8 души. Всички работещи в социалното заведение са изследвани, не се чакат нови резултати. Днес, 21 октомври, започна вземането на проби и от всички 46 домуващи, като техните изследвания също ще бъдат извършени с PCR-тестове. Здравната инспекция е дала предписания за задължителни противоепидемични мероприятия.

През последното денонощие са регистрирани още 21 нови случая на COVID-19 в Сливенска област. Сред заболелите са учител в Нова Загора, медицински фелдшер в Твърдица, две семейства в Сливен и Нова Загора, двама души, свързани с по-рано диагностицирани лица.

По общини 15 от новозаболелите са в Сливенската, 11 – в община Нова Загора, 1 – в община Твърдица. Няма нови случаи в Дома за мъже и жени с умствена изостаналост "Качулка".

Към днешна дата положителни за COVID-19 са 407 души в Сливенска област: 317 в община Сливен /118 са в града, останалите - в 12 села/; 69 в община Нова Загора /55 са в града, останалите – в 8 села/; 13 в община Котел /5 са в града, останалите – в 4 села/; 8 в община Твърдица /3 в града, останалите – в 2 населени места/.

Под домашна карантина са 737 души – за провеждане на лечение или като контактни на заразени лица, като 478 са карантинираните жители на община Сливен, 184 – на община Нова Загора, а останалите – на общините Котел и Твърдица. Чакат се резултатите, освен от дома в с.Баня, от още 21 проби: 6 на лица със симптоми, 4 на медицински персонал, 9 на контактни лица и 2 контролни проби.

Коронавирусът се разпространява на територията на цялата област. Рискът от заразяване може да бъде ограничен, ако всеки гражданин се отнася с отговорност към спазването на противоепидемичните мерки: носене на предпазни маски за лице, физическа дистанция, редовна дезинфекция, често миене на ръце, избягване на струпвания от хора.

 

Свързани новини

 Областна администрация Сливен
01.12.2020 / 16:36

През последното денонощие 73-ма жители на Сливенска област бяха диагностицирани с COVID-19, съобщиха от Областния кризисен щаб. Сред тях са две медицински сестри,...

МБАЛ „Д-р Иван Селимински“
01.12.2020 / 16:10

В Сливен започна кампания за кръводаряване от лица, преболедували COVID-19. Целта е да се осигури кръвна плазма, която дава позитивен ефект при лечение на пациенти с...

Община Сливен
01.12.2020 / 16:00

Във връзка с епидемичната обстановка Община Сливен напомня на гражданите, че могат да използват и електронните административни услуги. За подаване на онлайн...

 

Copyright © 2008-2020 Сливен Медия | Sliven Media | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев