59 проверки са извършени на 22 октомври за спазване на противоепидемичните мерки

59 проверки са извършени на 22 октомври за спазване на противоепидемичните мерки
23.10.2020 / 12:53

Институциите, ангажирани с контрола за спазването на противоепидемичните мерки, са извършили на 22 октомври 59 проверки в Сливенска област, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Служителите на Районните управления на МВР са осъществили в Сливен 27 проверки, в Котел – 4 и 1 – в Твърдица. Съставени са 5 предупредителни протокола и 15 акта за неносене на предпазни маски за лице.

Областната дирекция „Безопасност на храните“ е извършила 15 проверки – в ученически стол, в три детски градини и в 11 обекта от търговската мрежа и заведения за обществено хранене. Издадено е предписание на управителя на магазин за това, че не е въведена задължителната информация за извършваната дезинфекция.

Трудовите инспектори са посетили 11 предприятия в областта. Констатациите са, че работодателите изпълняват ангажиментите си съгласно трудовото законодателство за опазване живота и здравето на работещите в условията на риск от разпространение на коронавируса. Констатирано е нарушение в едно от предприятията, за което е дадено задължително за изпълнение предписание, отнасящо се до оценката на риска.

Ежедневният контрол за спазване на противоепидемичните мерки се осъществява по указания на областния управител Чавдар Божурски и съгласно решение на Областния кризисен щаб. Целта на проверките е превантивна, за ограничаване на риска от разпространението на заразата в областта.

 

Свързани новини

 Областна администрация Сливен
01.12.2020 / 16:36

През последното денонощие 73-ма жители на Сливенска област бяха диагностицирани с COVID-19, съобщиха от Областния кризисен щаб. Сред тях са две медицински сестри,...

МБАЛ „Д-р Иван Селимински“
01.12.2020 / 16:10

В Сливен започна кампания за кръводаряване от лица, преболедували COVID-19. Целта е да се осигури кръвна плазма, която дава позитивен ефект при лечение на пациенти с...

Община Сливен
01.12.2020 / 16:00

Във връзка с епидемичната обстановка Община Сливен напомня на гражданите, че могат да използват и електронните административни услуги. За подаване на онлайн...

 

Copyright © 2008-2020 Сливен Медия | Sliven Media | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев