Николай Малинов: Ще се борим за повече суверенитет на България

Николай Малинов: Ще се борим за повече суверенитет на България
23.10.2020 / 19:58

„Аз съм против разполагането на чужди войски на територията на страната ни… Ще се борим за повече суверенитет и независимост на България... Ще предложим референдум за излизане от военната структура на НАТО, но оставане в политическите, защото не сме против атлантизма като възможен вектор на диалог. Евроконтинентализмът ще спаси Европа и България от опасностите. Изграждането на европейска система за безопасност и сигурност ще бъде наш приоритет в рамките на всички постигнати международни договорки“. Това каза в предаването „Хоризонт за вас“ Николай Малинов, председател на партия „Възраждане на отечеството“.

„Това е стара партия, стъпила върху военно-патриотичните среди. Отчитайки нашите възможности в „Русофили“, мисля, че тази симбиоза е добра основа в организационен план за стабилно присъствие“.

Малинов поясни, че партията има решение за самостоятелно участие на изборите, но разглеждат и възможността за коалиционно участие, но когато се види на изборите кой с какви гласове разполага.

„В момента се конструира консултативен съвет, работи се по привличане на водачи на листите, изграждане на международни договори за контакти. Председател на консултативния съвет ще бъде ген. Стоимен Стоименов. Имам съгласието на Нешка Робева, Валентин Вацев, Ваня Добрева да се включат в този съвет… До края на годината смятам да посоча имената на водачите на листите“.

БНР
 

Свързани новини

преподобний Антоний Велики
17.01.2021 / 09:30

На 17 януари православната църква почита паметта на преподобний Антоний Велики, първият всепризнат основоположник на монашеския аскетизъм.

Животът му минава в...

Атанас Скатов
17.01.2021 / 12:03

Кратък прозорец от хубаво време изпусна алпинистът Атанас Скатов, който се опитва да покори К2 в сурови зимни условия. А междувременно загуби и скъп приятел.

Той...

Ген.Мутафчийски:Училищата са основен източник на заразата
17.01.2021 / 11:28

Председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски отчита по-добро спраявяне със заболяемостта в сравнение със западноевропейски страни...

 

Copyright © 2008-2021 Сливен Медия | Sliven Media | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев