Мустафа Мустафов беше преизбран за областен председател на ДПС – Сливен

Мустафа Мустафов беше преизбран за областен председател на ДПС – Сливен
24.10.2020 / 18:58

Мустафа Мустафов беше преизбран с пълно единодушие за областен председател на ДПС – Сливен на провелата се днес Областна конференция на партията.

Официален гост на събитието беше заместник – председателят на ДПС Янко Янков, член на Централното оперативно бюро /ЦОБ/ и на Централния съвет на движението. Той поздрави участниците в партийния форум от името на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган, от председателя на партията Мустафа Карадайъ, от Централното ръководство и Парламентарната група на ДПС. „Доказали сме, че работим за обществото, не в личен интерес. А грешките трябва да ни учат, не да ни демотивират. И в тази трудна ситуация, в условията на пандемия, отново подаваме ръка на хора в затруднено положение“, бе отбелязано от Янко Янков по време на конференцията. Той посочи и засилващата се роля на жените – „носители на доброто“, както ги нарече - в местните структури като предпоставка за по – добра организационна дейност.

Даренията към болници, социални домове, подпомагане на засегнати селища и семейства са само част от хуманните жестове, осъществени от членове на ДПС, отбеляза още Янков, като изрази готовност ръководството на партията да продължи да работи в полза на обществото и с дългосрочен поглед напред за единството на всички български граждани, за качествено и достъпно здравеопазване, образование и добър жизнен стандарт на хората в цялата страна.

Това ще е 5-ти мандат за Мустафа Мустафов като областен лидер на ДПС, затова той благодари за доверието на делегатите на конференцията и организациите по места. „В отчетния доклад обективно посочихме и слабостите в нашата работа, но и постигнатото в местните организации“, заяви Мустафа Мустафов. Определено ще изискваме по – голяма активност от младите, защото е тревожен фактът, че хората в активна възраст напускат страната. Ще работим за реализирането на младите хора тук и сега, категоричен бе областният лидер на движението. Приоритет в работата на местните структури ще е укрепване и мобилизциране на местните структури за реализиране на пълен мандат на народен предсeдател от Сливенски регион на предстоящите парламентарни избори, заяви Мустафов.

Областната конференция на ДПС – Сливен издигна кандидатурата на Мустафа Карадайъ за лидер на партията. Това е едно от основните решения на конференцията, провела се днес на открито при строго спазване на противоепидемичните мерки.

Сред другите решения на конференцията са по-голямо представителство на ДПС в местните властови структури и всекидневна, а не кампанийна, работа в полза на хората. „Вероятно за следващите местни избори ще издигнем кандидат – кметове във всички общини от областта. Ще работим за разширяване на партийните структури, като разчитаме много на младите“, отново подчерта в обръщението си към делегатите след преизбирането му за областен лидер Мустафа Мустафов.

Приоритетите на ДПС са залегнали в зелената сделка на ЕС. Конференцията възлага на Областния съвет активно да подпомага политиките на партията за чиста вода, здравословни храни, безотпадни технологии и чиста енергия.

Конференцията прие да бъде увеличен от 13 на 15 членове Областният съвет на ДПС.

Бяха избрани 12 делегати на Националната конференция, насрочена за 12 декември.

Подготвя се провеждането й онлайн, заяви днес заместник – председателят на ДПС Янко Янков.

Още снимки от новината

Мустафа Мустафов беше преизбран за областен председател на ДПС – Сливен
Мустафа Мустафов беше преизбран за областен председател на ДПС – Сливен
Мустафа Мустафов беше преизбран за областен председател на ДПС – Сливен

 

 

Свързани новини

 Областна администрация Сливен
01.12.2020 / 16:36

През последното денонощие 73-ма жители на Сливенска област бяха диагностицирани с COVID-19, съобщиха от Областния кризисен щаб. Сред тях са две медицински сестри,...

МБАЛ „Д-р Иван Селимински“
01.12.2020 / 16:10

В Сливен започна кампания за кръводаряване от лица, преболедували COVID-19. Целта е да се осигури кръвна плазма, която дава позитивен ефект при лечение на пациенти с...

Община Сливен
01.12.2020 / 16:00

Във връзка с епидемичната обстановка Община Сливен напомня на гражданите, че могат да използват и електронните административни услуги. За подаване на онлайн...

 

Copyright © 2008-2020 Сливен Медия | Sliven Media | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев