Спор за попечителството на децата подтикнал Кристина да вземе ножа: „Нека ми ги вземе сега“

Спор за попечителството на децата подтикнал Кристина да вземе ножа: „Нека ми ги вземе сега“
20.11.2020 / 14:02

Развод и борба за родителски права са най-вероятната причина за убийството на две малки деца на 3 и 5 години в четвъртък в Сандански.

Майката признала всичко „Искаха да ми ги вземат?!! Е, нека ми ги вземат сега“, пише Струма.

Така жената с налудничав поглед посрещала полицаите в дома си…, давайки разнопосочни показания и накрая „Аз го направих“.

Бащата на децата, горският служител Георги Трайков първи намерил жената, с която живеел на семейни начала, седнала в средата на стаята, окървавена и неадекватна, веднага, след като промушила смъртоносно с нож двете деца.

Съседи, извикали полицаите, които дошли за броени минути, тъй като жилището се намира на метри от полицейското управление в курортния град. Задържали я веднага. На въпрос „Какво си направила?“, Кристина повтаряла „Искаха да ми вземат децата? Е, нека ми ги вземат сега „. Закарали я в полицията, където започнала да променя показанията си, твърдейки, че голямото дете ранило другото, после, че са си играли и накрая признала всичко.

Гледала безизразно и неадекватно, което определя поведението и като на човек, отключил тежко психично заболяване, коментират в полицията. Там цяла нощ останал и бащата, който е в шок.

Родителите на момичето бяха първите, които пристигнаха в месното полицейско управление. И разказват, че само преди седмица Кристина се е прибрала с децата при Георги, от когото си тръгнала преди около месец. Непрекъснати разпри, скандали, жалби в полицията от страна на двамата родители, които в последствие оттегляли. Предполага се, че жената може да е била жертва и на домашно насилие.

Проблеми в семейството, така полицаите определят мотива за тежкото престъпление. А проблемите, според близки до Кристина и Георги, идвали от състоянието на младата жена. Вероятно, прикривано и нелекувано адекватно психично заболяване. Родителите и, уважавани хора, майка и е учителка. Потресени от това, което е направила дъщеря им, която системно предупреждавали да се прибере при тях, след като съжителството и с Георги не върви.

Семейството на Кристина Дунчева и Георги Трайков изглеждало нормално само допреди месеци.

„Луди хора, съдиха се за издръжки, на кой ще са децата и сега какво две невинни душици в гроба, трагедията е голяма“, коментира във Фейсбук тяхна близка.

Тя пише, че борбата между Георги и Кристина била наистина ожесточена. След като станало ясно, че се развеждат, той заявил, че ще вземе правата над децата им, а като причина изтъкнал депресията, през която тя преминавала от известно време.

Друга тяхна позната разкрива, че Кристина се чувствала неудовлетворена от това, че е станала безработна.

Кризата настъпила малко преди пандемията с коронавирус у нас и тя си стояла постоянно вкъщи. Младата жена искала да се развива, но нямала никакви възможности, накрая се устроила с предложение от Бюрото по труда за касиерка в учебно заведение.

Самият Георги е бил изключително привързан към децата си. Сред малцината, опитали да защитят по някакъв начин Кристина във Фейсбук, са хора, които твърдят, че една от причините за разрива между двамата била ревност от страна на младата жена, която подозирала, че Георги й изневерява. Това още повече задълбочило депресията й.

Вероятно след убийството младата жена ще бъде освидетелствана, коментират хората в Сандански.

С Кристина работят психолози, които ще направят заключение за състоянието и. Засега няма официални данни, че жената е страдала от психично заболяване .

Източник: Бг войс
 

Свързани новини

Доклад на Съвета на Европа: Бой с пръчка, вериги и катинари – „грижите“ за психично болните в България
02.12.2020 / 11:51

Стряскащи условия в психиатричните болници в България описва доклад на Съвета на Европа. Бой с пръчки, вериги и катинари за обездвижване на болните са част от...

Ваксинирането срещу COVID-19 у нас започва след Нова година
02.12.2020 / 11:15

Ваксинирането у нас ще започне след Нова година. В Министерството на здравеопазването се разработва национален план, който ще бъде представен в четвъртък. За...

Приет е Националният план за готовност при пандемия
02.12.2020 / 10:37

Министерският съвет прие Националния план за готовност при пандемия. Той беше представени от здравния министър Костадин Ангелов, председателят на Националния...

 

Copyright © 2008-2020 Сливен Медия | Sliven Media | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев