ВиК - Сливен обжалва пред ВАС решението на КЕВР за по-ниска цена на водата

ВиК
11.01.2021 / 15:50

ВиК - Сливен обжалва пред ВАС новата цена на водата в областта. Това съобщи пред репортер на БТА управителят на дружеството инж. Севдалин Рашев. С решение на КЕВР, от 1 януари 2021 година цената на водата в областта е била намалена с 13.9 на сто, припомни Рашев. Според него допустимото намаление би било от 1.3 до 4 процента.

По думите му в цената не е включен разходът за електроенергия и това е голямо притеснение за Дружеството. Заради намалелия обем на язовир "Асеновец", от две години дружеството въведе алтернативно водоснабдяване чрез три системи в терасата на река Тунджа. Разходите за ток са нараснали и ВиК - Сливен имали системни затруднения при изплащането на сумите за консумираната ел.енергия.

Инж. Рашев изрази надежда, че тази година няма да бъде толкова суха и притокът на вода в язовира ще обезпечи водоснабдяването, което е гравитачно и няма разходи за ток.

От Дружеството очакват овъзмездяване за получените разлики в цената при условие, че жалбата им бъде уважена.

Велина Василева
Източник: БТА
 

Свързани новини

Продължава приемът на документи за потребители и социални асистенти
22.01.2021 / 10:18

Община Сливен, в качеството си на доставчик на нова социална услуга „Асистентска подкрепа“, обявява, че продължава с приема на документи от кандидати за...

Затварят участък от булевард „Бургаско шосе“ на 23 януари заради демонтаж на коледната украса
22.01.2021 / 08:52

На 23 януари, събота, ще бъде затворен за движение бул. „Бургаско шосе“ в участъка от паметника на Седми конен полк „Орлето“ до Колодрума.

Причината е демонтаж на...

Днес Котел отбелязва 143-та годишнина от Освобождението на града от турско робство
21.01.2021 / 18:18

Кметът на Община Котел Коста Каранашев и общинското ръководство поднесоха венци и цвета пред паметната плоча на котленските опълченци, участвали в Руско-турската...

 

Copyright © 2008-2021 Сливен Медия | Sliven Media | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев