Кметът Стефан Радев: Търсим вариант за зала на АСК по бокс "Сливен"

Кметът: Търсим вариант за зала на АСК по бокс "Сливен"
12.01.2021 / 18:28

„Виждам по-светло бъдеще за бокса в Сливен, отколкото е настоящото като развитие”. Така кметът Стефан Радев, коментира ситуацията около АСК по бокс „Сливен”, за който към настоящия момент се търси вариант за спортна база, след като на този етап клубът не намери място за подготовка в реновираната спортна зала „Асеновец”.

Кметът припомни политиката на Общината, че залите се предоставят безвъзмездно на спортните клубове, като заплаща цялата им издръжка – отопление, ток, технически персонал, ремонти и др.

„Всичко това поражда голям интерес за ползване на спортната база, а клубовете са значително повече от общинските зали. Затова са създадени критерии за ползване на базата, като в основата е броят на децата, които спортуват”, каза още Радев.

Той добави, че политиката на Общината е спорта да бъде част от живота на повече деца, а професионалният спорт е работа на спортните клубове и на Федерациите.

„Нашата задача като Община е да работим така, че спортът да е част от повече деца и затова Наредба ни е с основен критерии – брой деца, занимаващи се със спорт.”

За конкретния казус с АСК по бокс „Сливен” кметът коментира, че към настоящия момент се търси вариант да се предложи за ползване на клуба друга зала или помещение, което ще бъде финансирано за оборудване. Не се изключва и вариант за съвместно ползване на зала”Асеновец” с клуба по джудо „Биоком”, с който вече има сключен договор, заради по-големия брой деца, занимаващи се с този спорт.

По думите на Радев разговор е воден и със спортния министър Красен Кралев,който също е изявил желание да помогне, за да се стигне до решение на казуса.

Кметът припомни, че Общината има намерение да реализира проект за изграждане на многофункционална спортна зала, но това е в по-далечен етап на управление.

Източник: "Дарик"
 

Свързани новини

Продължава приемът на документи за потребители и социални асистенти
22.01.2021 / 10:18

Община Сливен, в качеството си на доставчик на нова социална услуга „Асистентска подкрепа“, обявява, че продължава с приема на документи от кандидати за...

Затварят участък от булевард „Бургаско шосе“ на 23 януари заради демонтаж на коледната украса
22.01.2021 / 08:52

На 23 януари, събота, ще бъде затворен за движение бул. „Бургаско шосе“ в участъка от паметника на Седми конен полк „Орлето“ до Колодрума.

Причината е демонтаж на...

Днес Котел отбелязва 143-та годишнина от Освобождението на града от турско робство
21.01.2021 / 18:18

Кметът на Община Котел Коста Каранашев и общинското ръководство поднесоха венци и цвета пред паметната плоча на котленските опълченци, участвали в Руско-турската...

 

Copyright © 2008-2021 Сливен Медия | Sliven Media | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев