Обрат: Големите магазини няма да отварят

ОБРАТ: Големите магазини няма да отварят
25.03.2021 / 21:25

Облекченията за хипермаркетите, които огласи само преди часове министърът на икономиката Лъчезар Борисов, бяха отменени след нареждане на премиера Бойко Борисов, съобщава сайтът на ресорното ведомство.

По време на днешния редовен брифинг на Националния оперативен щаб министър Борисов съобщи, че ще издаде указания, които да облекчат въведените със заповед на здравния министър проф. Костадин Ангелов ограничителни мерки що се отнася до големите нехранителни хипермаркети.

Указанията се отнасяха до реорганизирането на дейността на самостоятелните обекти-магазини за нехранителни стоки в търговските центрове, до които има директен достъп (вход) от улица или паркинг и магазините с нетна търговска площ над 300 кв. м., предлагащи нехранителни стоки.

Срещу разхлабването днес остро реагираха собствениците на заведения, които заподозряха големи чужди корпоративни интереси за сметка на малкия и среден семеен български бизнес.

Последвалото решение на икономическото ведомство да се спре отварянето на хипермаркетитее взето с оглед на равнопоставеност между отделните браншове, както и заради краткия срок на предстоящо действие на взетите противоепидемични мерки със заповедта на министъра на здравеопазването, които са за периода от 22.03.2021г. до 31.03.2021г.

 

Източник: Министерство на икономиката
 

Свързани новини

Имотният пазар е като след 2005-а
23.06.2021 / 20:49

Cитyaциятa нa пaзapa нa нeдвижими имoти в мoмeнтa нaпoмня нa бyмa пpeз cлeд 2005 гoдинa. Интepecът ĸъм oпpeдeлeни гpaдoвe pacтe c бъpзи тeмпoвe, ĸaтo Πлoвдив изпpeвapвa cтoлицaтa пo pъcт нa cдeлĸитe....

"Превенция и интервенция на агресията и насилието в училище" бе темата на обученията за педагогически съветници и училищни психолози
23.06.2021 / 20:12

"Превенция и интервенция на агресията и насилието в училище" бе темата на обученията за педагогически съветници и училищни психолози , които се проведоха в...

НУФИ "Филип Кутев" - Котел
23.06.2021 / 15:53

Национално училище за фолклорни изкуства "Филип Кутев" обявява:

УТВЪРДЕН ДЪРЖАВЕН ПЛАН-ПРИЕМ ЗА УЧЕБНАТА 2021/2022 г.

І клас: кавал, гайда, гъдулка, тамбура,...

 

Copyright © 2008-2021 Сливен Медия | Sliven Media | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев