Минути за пътешествие: "Mалката Венеция" в Лондон - разкош сред "улици по вода"

Малката Венеция
05.04.2021 / 12:55

Кой е казал, че трябва да отидете до Венеция, за да й се насладите? В света има няколко места, които предлагат атмосферата от приказната Венеция. Едно от тях се крие в Лондон! Да, чухте добре, в Лондон! Зелен рай с подчертано изискан стил – това са каналите и малките къщички.

„Малката Венеция” е малък рай във вътрешността на мегаполиса. През 18 век Англия е набраздена от канали – водни магистрали, по които се транспортират търговските стоки. Дори сред построяването на железниците, каналите продължават да се използват активно.

Произходът на името се приписва на поета Робърт Браунинг, който е живял в Beauchamp Lodge между 1862 и 1887 година. Лорд Кинрос оспорва това през 1966 г., като твърди, че лорд Байрон (1788–1824) е първият, който сравнява местността с Венеция.

Днес все още можете да се насладите на тегленето на шлеповете. Да се разходите и дори да ловите риба.

„Малката Венеция“ с нейните красиви канали и водни пътища може да бъде намерена на север от Падингтън. Разположена там, където се събират каналите на Grand Union и Regent’s, този живописен квартал предлага очарователни места, които да посетите!

Двойникът на Венеция почти не фигурира в списъка на екскурзоводите. Туристите предпочитат да обиколят най-известните забележителности за малкото време, което имат. Ако имате повече обаче, непременно трябва да видите с очите си и това местенце!

Кафенета, кръчми, алеи, мостчета, дори зоопаркът на Лондон, е край каналите от зеленина. Животът тук кипи. Навсякъде красиви върби се оглеждат във водите, чуват се крясъците на птици и патици. Разходката с лодка не е задължителна, но ако имате време и пари, можете да опитате и това удоволствие.

Няма да сбъркате, ако се качите на романтичните ладии! „Малката Венеция“ може да се похвали и с някои от най-интересните независими театрални зали в Лондон.

В невероятно красивите лодки дори живеят хора! Точно така, цели мини къщи! С всички необходими неща за живота на един британец. Живот на вода. Всяка лодка си има име, регистрационен номер, собствена украса и запазен отличителен знак.

Цветя навсякъде и тук-там по една коте, което се шмугва набързо някъде.

Времето тук минава неусетно, а спокойствието, което лъха е заразително! Отбийте се и усетете сами атмосферата на „Малката Венеция”, ей така, не по италиански, а по великобритански!

Още снимки от новината

Малката Венеция
Малката Венеция
Малката Венеция
Малката Венеция
Малката Венеция
Малката Венеция
Малката Венеция
Малката Венеция
Малката Венеция
Малката Венеция

 

Автор: Живко Константинов
Източник: "Приключения с Живко Константинов"
 

Свързани новини

Еманюел и Бриджит Макрон
05.05.2021 / 13:01

Сигурно си мислите, гледали сме ги тия филми, нищо ново под слънцето. Загоряла гимназиална учителка завърта главата на срамежлив тийнейджър, който има малка роля в...

Теодосий Теодосиев
05.05.2021 / 07:10

Стойността на един човек се изчислява като дроб: с числител и знаменател. Знаменателят е това, което получава, а числителят - което дава на обществото. Ако някой не...

Добро утро
05.05.2021 / 07:00

Обърнете гръб на тревогите.

Протегнете ръце, прегърнете щастието и озарете денят си с усмивка.

Добро утро и прекрасен ден!

И не забравяйте да се...

 

Copyright © 2008-2021 Сливен Медия | Sliven Media | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев