Видео рубрика: Мост между поколенията

Мост между поколенията
06.04.2021 / 14:02

"Мост между поколенията“ е документален филм за умиращото село и хората от изчезващ вид.

Баба Йова е човекът, вдъхновил екипа на филма. Тя е на 84 г. Живее сама с кучето Арта, 3 кокошки и петле в село, което се обезлюдява. От баба и дядо във всяка къща от улицата, сега е останала единствено тя. Нейният житейски опит обаче може да се сравнява с културното богатство, което са оставили зад себе си Йордан Йовков, Елин Пелин, Чудомир.

Тя е родена в Царство България, расла и създала семейство по време на комунистическият строй и, до колкото ѝ е възможно, достойно изживява старините си в парламентарна република България.

Отгледала е 2 деца, 5 внучета и 2 правнучета. Историите ѝ, които звучат невероятно на съвременния слушател, обаче рано или късно ще потънат в забрава.

Екипът е от Троян, а лентата е заснета в близките села. Участват: Йова Индрелйска, Тодор Дочев, Тинка Раева. Режисьори са Найден Стоянов и Йова Петкова -Индрелийски. Монтаж, оператор и фотограф: Найден Стоянов. Тонрежисьор: Калин Димитров. Продуцент: Йова Петкова.

Проектът е финансиран от Национален Фонд „Култура“.

 

 

Свързани новини

Еманюел и Бриджит Макрон
05.05.2021 / 13:01

Сигурно си мислите, гледали сме ги тия филми, нищо ново под слънцето. Загоряла гимназиална учителка завърта главата на срамежлив тийнейджър, който има малка роля в...

Теодосий Теодосиев
05.05.2021 / 07:10

Стойността на един човек се изчислява като дроб: с числител и знаменател. Знаменателят е това, което получава, а числителят - което дава на обществото. Ако някой не...

Добро утро
05.05.2021 / 07:00

Обърнете гръб на тревогите.

Протегнете ръце, прегърнете щастието и озарете денят си с усмивка.

Добро утро и прекрасен ден!

И не забравяйте да се...

 

Copyright © 2008-2021 Сливен Медия | Sliven Media | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев