Видео рубрика: "С Раковски в сърцето" - музикално-драматичен спектакъл на НУФИ "Филип Кутев" - Котел

НУФИ "Филип Кутев" - Котел
19.04.2021 / 12:48

Музикално-драматичния спектакъл „С Раковски в сърцето“ е по сценарий на Мария Градешлиева и режисура на Руси Тодоров.

В музикалният салон на НУФИ "Ф.Кутев" - Котел 90 млади артисти от 3 до 12 клас в четири обособени части, пресъздадоха моменти от живота на Георги Стойков Раковски. За музиката на спектакъла бе подбран котленски изворен фолклор.

Специално място беше отделено на хайдушките песни от района на Котел и Жеравна с прекрасни вокални и камерни изпълнения, които пресъздават по един различен и вълнуващ начин живота и бита на котленци.

Директорката на националното училище Мария Лазарова Градешлиева сподели: "Предизвикателството да напишеш сценарий за един многолик и многопластов национален герой какъвто е Раковски е преживяно през сърцето творческо предизвикателство. Да убедиш 90 деца и преподаватели да вникнат в твоята идея, и да я реализират на сцената е успех, който удовлетворява и носи стойностни възприятия".

За режисьор на спектакъла е привлечен младия и талантлив Руси Тодоров също възпитаник на училището и на НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов".

Всеотдайност, отговорност и преданост към делото на Раковски - това показаха талантливите възпитаници на Музикалното училище в Котел, превъплътили се в роли и герои, връщайки ни в едно славно време.

 

 

Свързани новини

Ваня Костова
06.05.2021 / 21:47

Тъжната вест потвърдиха от Спешна помощ. Медиците са били повикани на адреса по-рано днес, но Ваня Костова е била в критично състояние и за съжаление лекарите не са...

Кавалерията на родната войска
06.05.2021 / 15:43

Денят на храбростта и празникът на Българската армия се честват у нас. Но през миналия век невинаги са отбелязвани на 6 май заради конюнктурни решения на...

Снимката е илюстративна
06.05.2021 / 15:13

Има проблеми, които остават, колкото и избори да проведем. Те изглеждат така, сякаш не зависят от това кое е правителството. Но зависят от всички ни дали да...

 

Copyright © 2008-2021 Сливен Медия | Sliven Media | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев