Късно е взето решение за хирургично лечение на починалото петнайсетгодишно дете в Сливен

Болница
22.06.2021 / 10:06

Късно е взето решение за хирургично лечение на починалото петнайсетгодишно дете в Сливен. Това каза пред репортер на БТА д-р Хрисант Хрисантов, заместник-директор по медицинските дейности в МБАЛ "Д-р Иван Селимински"-Сливен.

Момичето е било прието в детско отделение на болницата на 16 юни, след оплаквания от диария и повръщане. Там са му били направени рутинни изследвания, сред които ехограф, и са му назначени лечение с антибиотик, витамини и вливки за стабилизиране. Било е консултирано от трима хирурзи, като двама от тях отхвърлят остър хирургичен корем. Третият на 19 юни приема, че има и го настаняват в хирургично отделение за спешна интервенция. Поради влошено състояние е извикан и реаниматор, който преценява, че е за операция.

Детето е транспортирано в хирургичното отделение, като при правене на изследвания със скенер, то изпада в клинична смърт. Общо 42 минути реаниматорът се е опитвал да го спаси, но детето е починало.

По думите на д-р Хрисантов, аутопсията е показала, като причина за смъртта е гноен перитонит. Окончателните резултати от хистологичните изследвания ще бъдат готови след около 20 дни. Предстои медицински одит.

Момичето е било с тегло около 115 килограма, като според специалисти, това затруднява поставянето на диагноза.

Източник: БТА
 

Свързани новини

Безплатна прожекция на филма „Шибил - днес от 21 ч. на площад „Хаджи Димитър“
23.07.2021 / 16:17

Община Сливен предоставя на жителите и гостите на града безплатна прожекция на новия филм „Шибил“ днес - 23 юли, от 21 часа на площад „Хаджи Димитър“. Филмът ще се...

От днес на Хамам баир има чешма с питейна вода
23.07.2021 / 16:11

От днес на Хамам баир има чешмичка с питейна вода. С поставянето й се реши дългогодишният проблем с липсата на вода в парка. С общите усилия на Община Сливен, ВиК и...

Минчо Афузов
23.07.2021 / 16:04

Днес давам отчет пред всички Вас за направеното от мен тази седмица - написа в личния си профил във Фейсбук областният управител на Сливен Минчо Афузов.

Вижте...

 

Copyright © 2008-2021 Сливен Медия | Sliven Media | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев