Вандалските прояви в Сливен продължават

Вандалските прояви в Сливен продължават
22.06.2021 / 12:33

Само ден, след като на пешеходната алея до филиала на Техническия университет бяха поставени цветни табелки, призоваващи стопаните на кучета да почистват след своите домашни любимци, съоръженията станаха обект на груба, вандалска проява. За това сигнализираха граждани в сливенските социални групи.

Табелите с надпис „Благодаря на моя стопанин, че почисти след мен“ бяха поставени по инициатива на младежите от ГЕРБ, в отговор на граждани, които често коментират, че парковете и градините се посещават от хора с кучета, които нямат навици да почистват след тях.

„Тези цветни и закачливи табели целят с усмивка да напомнят на стопаните на кучета, че трябва да се грижат за чистотата на града и зелените площи. Така всички ще се радваме на по-чиста околна среда, с малко усилие, което не коства нищо, освен торбички в джоба, които всеки може да си купи почти отвсякъде”, каза Велмира Вълева, която е един от организаторите на кампанията.

Предстои такива табели да бъдат разположени и на други места в града, като надеждата на младите хора е, че ще бъдат съхранени и опазени.

 

Още снимки от новината

Вандалските прояви в Сливен продължават

 

Източник: "Канал 6"
Снимки: Снежана Тенева/ Фейсбук
 

Свързани новини

Безплатна прожекция на филма „Шибил - днес от 21 ч. на площад „Хаджи Димитър“
23.07.2021 / 16:17

Община Сливен предоставя на жителите и гостите на града безплатна прожекция на новия филм „Шибил“ днес - 23 юли, от 21 часа на площад „Хаджи Димитър“. Филмът ще се...

От днес на Хамам баир има чешма с питейна вода
23.07.2021 / 16:11

От днес на Хамам баир има чешмичка с питейна вода. С поставянето й се реши дългогодишният проблем с липсата на вода в парка. С общите усилия на Община Сливен, ВиК и...

Минчо Афузов
23.07.2021 / 16:04

Днес давам отчет пред всички Вас за направеното от мен тази седмица - написа в личния си профил във Фейсбук областният управител на Сливен Минчо Афузов.

Вижте...

 

Copyright © 2008-2021 Сливен Медия | Sliven Media | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев