Ще транспортират родилки от Ямбол в МБАЛ "Д-р Иван Селимински" в Сливен

Болница
23.06.2021 / 14:01

Родилното отделение към ямболската многопрофилна болница "Св.Пантелеймон" преустановява дейността си до 17 юли по отношение на родилната помощ свързана с раждането и дейностите по грижи и диагностика на новороденото, съобщи за БТА зам.-изпълнителният директор на болницата д-р Валентин Вълчев. Причината за това е излизането в отпуск на единствения щатен неонатолог в отделението.

В случаите на самонасочили се раждащи жени със спонтанно раждане, напреднало раждане и раждане в ход ще се предприемат действия за организиране на консултация със специалист по акушерство и гинекология и оценка на състоянието на родилките. При липса на непосредствена опасност от усложнения чрез мобилните екипи на Центъра за спешна и неотложна помощ те ще бъдат транспортирани до МБАЛ "Д-р Иван Селимински" в Сливен, допълни д-р Вълчев.

Липсват достатъчно лекари и в детското отделение на болницата. То се обслужва от един лекар от Ямбол и трима приходящи от други градове, посочи д-р Вълчев.

БТА
 

Свързани новини

Безплатна прожекция на филма „Шибил - днес от 21 ч. на площад „Хаджи Димитър“
23.07.2021 / 16:17

Община Сливен предоставя на жителите и гостите на града безплатна прожекция на новия филм „Шибил“ днес - 23 юли, от 21 часа на площад „Хаджи Димитър“. Филмът ще се...

От днес на Хамам баир има чешма с питейна вода
23.07.2021 / 16:11

От днес на Хамам баир има чешмичка с питейна вода. С поставянето й се реши дългогодишният проблем с липсата на вода в парка. С общите усилия на Община Сливен, ВиК и...

Минчо Афузов
23.07.2021 / 16:04

Днес давам отчет пред всички Вас за направеното от мен тази седмица - написа в личния си профил във Фейсбук областният управител на Сливен Минчо Афузов.

Вижте...

 

Copyright © 2008-2021 Сливен Медия | Sliven Media | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев