Област Сливен ще е домакин на Национални дни за учене през целия живот

Област Сливен ще е домакин на Национални дни за учене през целия живот
23.06.2021 / 16:00

Област Сливен ще е домакин на Национални дни за учене през целия живот, съобщиха от областната администрация. Те ще се проведат от 6 до 8 октомври т.г. в Сливен. За първи път Градът под Сините камъни ще бъде домакин на форума, насочен към популяризиране на възможностите за придобиване на знания и квалификация на младежи и възрастни. Целта е тяхната по-ефективна реализация на пазара на труда, за придобиване на различни умения за по-пълноценен и качествен живот, съобщи ресорният зам.областен управител Димитринка Петкова.

На заседание на Областната координационна група за учене през целия живот под нейно председателство бяха обсъдени идеи за представянето на обучителните центрове, както и на учебните заведения в областта, и предлаганите от тях възможности. По официални данни, през 2020 г. у нас 12,8 процента от лицата на възраст от 18 до 24 г. са напуснали преждевременно образованието или обучението си при среден показател за ЕС от 10,1 процента. Населението между 25 и 64 години, участващо във формално или неформално в образование или обучение, е 1,6 на сто в страната ни при 11 процента за ЕС.

В срещата участваха ст.експерт в РУО Йорданка Стоилова, представители и ръководители на висши учебни заведения, обучителни организации, професионални училища, общините, организации на работодателите. Координационната група е част от националната структура за изпълнение на Европейската програма за учене на възрастни.

 

Свързани новини

Безплатна прожекция на филма „Шибил - днес от 21 ч. на площад „Хаджи Димитър“
23.07.2021 / 16:17

Община Сливен предоставя на жителите и гостите на града безплатна прожекция на новия филм „Шибил“ днес - 23 юли, от 21 часа на площад „Хаджи Димитър“. Филмът ще се...

От днес на Хамам баир има чешма с питейна вода
23.07.2021 / 16:11

От днес на Хамам баир има чешмичка с питейна вода. С поставянето й се реши дългогодишният проблем с липсата на вода в парка. С общите усилия на Община Сливен, ВиК и...

Минчо Афузов
23.07.2021 / 16:04

Днес давам отчет пред всички Вас за направеното от мен тази седмица - написа в личния си профил във Фейсбук областният управител на Сливен Минчо Афузов.

Вижте...

 

Copyright © 2008-2021 Сливен Медия | Sliven Media | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев