Областният управител Минчо Афузов: Благодаря на всички Вас за усърдната работа към по-доброто утре за Сливенска област!

Минчо Афузов
23.07.2021 / 16:04

Днес давам отчет пред всички Вас за направеното от мен тази седмица - написа в личния си профил във Фейсбук областният управител на Сливен Минчо Афузов.

Вижте какво написа още той:

Както знаете, здравето, образованието, устойчивото развитие и добруването на всички граждани в Сливенска област са едни от основните ми приоритети. Тази седмица заедно с екипа на обласната управа отново успяхме да отбележим напредък по отношение на тях. Освен това затвърдихме връзката между държавата и обществото чрез срещата на президента Румен Радев и представители на бизнеса и областната управа по случай 153-тата годишнина от героичната гибел на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа.

36 525 дози ваксини са приложени в област Сливен, като 3 336 от тях са поставени в периода от 1 до 20 юли. Надявам се на по-активен интерес към имунизациите, за да бъдем защитени през есенно-зимния сезон и да предотвратим големия брой тежко болни в семействата ни, на работните места, в учебните и други публични заведения и ведомства. Призовавам всеки от Вас - нека се доверим на специалистите. Масовото ваксиниране е ключът към ограничаването на разпространението на вируса.

Както вече споделих с Вас, тази седмица имахме честта да посрещнем президент Румен Радев като специален гост по случай 153-тата годишнина от героичната гибел на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа. След разговора си както с представители на областната управа, така и на бизнеса, той сподели, че образованието трябва да бъде приоритет в национален план. Срещи като тази са важни за затвърждаването на връзката между представителите на държавата и обществото. Благодаря на държавния глава Румен Радев, че проявява ангажираност и интерес към Сливен и към проблемите на хората тук.

Покана да се запознае с образованието в област Сливен прие и посланикът на Република Франция Флоранс Робин. Тя прояви интерес към възможностите за популяризирането на френския език и изучаването му в училищата. Щастлив съм, че имаме възможност заедно с различни институции да вървим заедно към прогреса на обществото чрез един от най-важните аспекти за него - образованието.

Когато говоря за устойчиво развитие, няма как да не спомена и поставеното начало на строителството на първата канализация в 5-хилядния сливенски кв. „Речица“ с първата символична копка на 20 юли. Предстои изграждането на 22 км. канализация за отпадъчни води и 10 км – за дъждовни. Паралелно с това ще бъде извършена реконструкция на 5 км водопроводи. Инвестицията възлиза на 23 млн. лева. Благодарен съм за търпението и разбирането на жителите на квартала и пожелавам спорна работа на изпълнителите на проекта.

Благодаря на всички Вас за усърдната работа към по-доброто утре за Сливенска област!

 

Свързани новини

Още един светофар в Сливен е с изцяло подменена сигнализация
17.09.2021 / 16:05

Изцяло подменени са светофарните секции на кръстовището между булевардите „Стефан Стамболов“ и „Георги Данчев“. Дейностите включваха подмяна на лампите с нови...

РИМ - Сливен
17.09.2021 / 16:01

По случай предстоящия национален празник два от обектите към Регионален исторически музей "Д-р Симеон Табаков" ще отворят врати за безплатно посещение.

На 22...

"Пътнически превози"
17.09.2021 / 15:56

"Пътнически превози" - Сливен уведомява пътниците ползващи автобуси по линии № 5- Сливен ”Център” – кв.”Речица” и № 14 –Сливен „Център”- кв.”Дебела...

 

Copyright © 2008-2021 Сливен Медия | Sliven Media | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев