Президентът Румен Радев: Изборите ще бъдат 2 в 1 на 14 ноември

Президентът Румен Радев: Изборите ще бъдат 2 в 1 на 14 ноември
11.09.2021 / 12:22

Изборите за Народно събрание и президент ще бъдат 2 в 1 на 14 ноември. Това съобщи президентът Румен Радев в Плевен, където участва в отбелязването на 144-ата годишнина от началото на Третия щурм за освобождението на града.

„Ще разпусна НС максимално бързо в съответствие с реда и изискванията на Конституцията, Изборния закон и технологичното време”, допълни президентът.

Радев обясни, че с избори 2 в 1 ще се спестят пари и времето на хората. "Явно е, че двете кампании за народно събрание и за президент ще текат едновременно и ще се съединят. Убеден привърженик съм на надпартийното съгласие и ще разчитам на подкрепата на всички почетени българи около големите цели - борбата срещу бедността и беззаконието за свободна и проспериращата България", коментира Радев. Той изрази мнение, че президентската кампания ще бъде още един ориентир за избирателите за това кои партии и политици работят за бъдещето и кои бранят корупционните схеми.

Относно следващото служебно правителство държавният глава каза, че очаква то да продължи да работи за изкореняване на корупцията от институциите, да работи прозрачно и отговорно.

За нови политически проекти, Радев каза, че подкрепя ценности, не партии. "Не съм упълномощил никой да говори от мое име. Почтени българи има във всички политически партии и извън тях. Това е моята България. Аз съм заедно с тези хора и за тези години се убедих, че мога да разчитам на тяхната подкрепа", коментира държавният глава.

Източник: Монитор
 

Свързани новини

Мехлемът на Левски: Рецептата за лека на Апостола
26.11.2021 / 16:14

Към края на Втората българска легия Васил Левски е опериран по спешност в белградска военна болница - от остър апандисит или от спукана язва. Коремният разрез е...

До дни ще завали сняг на места в страната
26.11.2021 / 15:11

Динамично и променливо време ще очертае почивните дни на последната пълна ноемврийска седмица. С изключение на отделни райони в Западна България дневните...

Издават нова заповед, засягаща влизащите в страната без зелен сертификат
26.11.2021 / 15:05

Удължават срока за освобождаване от карантина за хора, които пристигат в страната без зелен сертификат. До момента този срок е 24 часа. С нова заповед на здравния...

 

Copyright © 2008-2021 Сливен Медия | Sliven Media | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев