Съдът отхвърли последния опит на БФС да отсрочи конгреса

Съдът отхвърли последния опит на БФС да отсрочи конгреса
14.09.2021 / 14:26

Софийският градски съд (СГС) отхвърли иска на БФС, заведен срещу 189-те футболни клуба, които се подписаха в подписката за свикване на извънреден конгрес. В свое определение (№625) от 13 септември СГС връща исковата молба на БФС, заведена на 10 септември.

Тази молба е подадена само два дни след като съдът определи окончателно, че извънреден конгрес трябва да се проведе на 12 октомври от 10:00 часа в зала 1 на НДК. На форума ще бъде спазен упоменатият в подписката дневен ред, който включва и избор на нов президент на БФС с 4-годишен мандат.

Въпреки окончателното решение на съда обаче БФС направи последен опит да осуети конгреса, като заведе иск, че "ответниците – 189 бр. футболни клуба нямат право да искат свикване и провеждане на Конгрес /общо събрание/ на БФС".

Само че в своето определение от 13 септември СГС решава, че за футболния съюз "не съществува право да атакува като несъществуващо правото на отделни негови членове да искат свикване на общо събрание, тъй като БФС представлява сдружение, в което са обединени лица за осъществяване на дейност с нестопанска цел, в което, не се спори, че членуват и посочените като ответници – футболни клубове, срещу които е предявен искът".

Затова искът на БФС, че клубовете от подписката нямат право да свикват събрание, се оставя без уважение и производството се прекратява.

Това решение е поредната юридическа победа на екипа на кандидата за президент на БФС Димитър Бербатов, който именно организира над 1/3 от клубовете да внесат подписка с искане за извънреден конгрес. БФС, чийто шеф Борислав Михайлов е на поста вече 4 мандата, настояваше, че такъв не трябва да се провежда, а ще има редовен на 22 март 2022 г.

Още снимки от новината

Съдът отхвърли последния опит на БФС да отсрочи конгреса

 

Източник: "Сега"
 

Свързани новини

Григор Димитров постигна нов обрат и за първи път се класира на полуфинал в престижния турнир Мастърс 1000 в Индиън Уелс
15.10.2021 / 09:15

Григор Димитров постигна нов обрат и за първи път се класира на полуфинал в престижния турнир Мастърс 1000 в Индиън Уелс. Най-добрият български тенисист изоставаше...

Григор Димитров победи шампиона от US Open Даниил Медведев
14.10.2021 / 09:06

Григор Димитров победи шампиона от US Open Даниил Медведев в четвъртия кръг от турнира в Индиън Уелс с 4-6, 6-4, 6-3. Григор губеше с 4-6, 1-4 от световния No.2, но успя да спечели...

Бербатов разкри нови злоупотреби на Михайлов и го ...
11.10.2021 / 15:28

Екипът на Димитър Бербатов изнесе нови документи с обвинения срещу настоящия президент на БФС Борислав Михайлов ден преди провеждането на извънредния...

 

Copyright © 2008-2021 Сливен Медия | Sliven Media | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев