Порция хумор: Как да оцелееш, ако имаш комшии идиоти

Как да оцелееш, ако имаш комшии идиоти
19.04.2022 / 13:44

Темата е деликатна. Попадали сме неведнъж в гадната ситуация да имаме идиоти за съседи. В такива случаи даже и Кевин от „Сам вкъщи” изглежда като блед юноша, какъвто е по принцип, в сравнение с номерата, на които сме готови в опит да сюрпризираме комшиите и да им вземем страха, за да им покажем кой командва в тази панелка от 60-те години, чийто покрив се рони като стар хляб в ръцете на бездомник. В крайна сметка малко сладости ни останаха в тоя скапан живот, една от тях е да имаме уважението на комшията. Като му тропнеш – да бега.

 

Купи си барбекю

Комшията над вас вече трети ден пуска новата песен на Джорджано, оня пич с хроничния синузит. За двама ви тази музика е като акано в ушната мида, обаче точно комшу предпочита да бъде източникът на непреходни лирики от рода на:

„Тука е моментът, в който аз ще се намеря.

Избухваме с Джорджано, возиме се в „Панамера“.

Луната спи, а някой прави баница на премиера…“

В същото време малката му дъщеря се учи да кара ролери на паркета, синът му играе на баскетбол с медицинска топка, когато се опитваш да спиш. Идилия. В моменти като този нямаш голям избор. Ние сме тук с безумни съвети, за да направим този ад пълен за сите участници.

Какво предлагаме? Купи си барбекю, нека да е от най-евтините. Набутай му брикети и донбаски въглища. Хубаво е димът да е черен и задушаващ. Като на индианско погребение, само че на терасата ти. Хвърли няколко мръвки отгоре, 2 – 3 костура и три стари глави лук. Гледай да не се задушиш пръв, главната цел е да влезеш в остра война. Новите дрехи на жена му, виснали на простора, ще миришат на рибар, починал през Средновековието. Ако ти кажат нещо, трябва да имаш ясен алгоритъм за действие, точка първа е да искаш преговори. На тях ще изложиш своите копнежи и обструкции и ще поискаш пред нотариус да подпише договор, че пускат в OLX кънките на дундестото си детенце, също и продънената стереоуредба.

 

Ако е под теб

Продължаваме да те учим как да оцелееш с комшии идиоти. Приемаме, че са на долния етаж. Какво да правиш? Купи холандско сабо. Задължително да бъде с дървени подметки. Пусни си военен марш и имитирай гвардейците, докато съседът ти се гърчи от звука на ударите на дървото в плочките. Колкото той зъл, толкова ние по-зли.

Другият вариант е да си вземеш надуваем басейн и да го сложиш на балкона. Всеки път, когато трябва да сменяш мръсната вода, просто отвъртай сифончето да се точи през терасата. Ясно е къде ще отиват химикалите. Този план може да се задейства и по тръбите на парното, както и по тези в банята.

 

Ако са до теб

Направи си 3 деца и стискай палци едното да е енергично и музикално надарено, с акцент върху духови и ударни инструменти. Е, ще ти идват нанагорно разходите, макар че ако не ги признаеш, държавата май дава повече пари. Нищо че живеете заедно. Наследниците ти и без инструктаж ще късат нервите на съседа постоянно. Едно дете може да удря с всевъзможни предмети по стените, но и сам можеш да му подадеш тенджера или тиган. Може би ще трябва да мажеш отново паднала мазилка, голяма работа! Тъкмо още шум за тия до теб. Ремонтите също са добър вариант. Приближи се с кангото възможно най-близко до стената и натисни бутончето за старт. Гледай само да не прекълцаш кабел от електрическата инсталация.

 

Стани домоуправител

Най-далновидният ход, който самите ние сме правили в опит да си извоюваме нужното спокойствие. Така в теб ще имаш чифт ключове от електрическото табло. Сещаш ли се какво имаме предвид? Ще можеш да спираш тока на комшията в 02:00 ч. през нощта, когато вече трети път се дере с все сили:

„Ламборгини, ламборгини,

за тебе бачкам от години!

Любовта си ми голяма,

кеф цена за мене няма, няма.“

Станеш ли домоуправител, вече си от голямото добрутро. Ще бройкаш съседките и ще им разказваш клюки за въпросния комшия. Ти си шефът на блока, почвай да събираш пари за щяло и нещяло. Разорявай ги. Да те уважават. Ще свикваш събрания, когато ти е кеф, за да разваляш плановете на другите и да видиш дали Павлина е с новото клинче.

 

Крайни мерки

Вкарваш отходната тръба в тръбата за чиста вода в кухнята на съседа. Малко ВиК знания трябват. Прави се на глупав, ако те питат к’во става. Играй го изчаткал, приказвай си сам в кьошетата между етажите, гони мухи, които липсват, и претривай звънците с дезинфектант. Така ще разберат, че не си ти, когато си шашав, не можеш да носиш чак такава отговорност.

Източник: Из “Как да оцелееш в България”
 

Свързани новини

Ели Визел за принципите
01.07.2022 / 09:13

"Винаги заемайте страна, винаги! Неутралитетът и безразличието са в полза на насилника, никога на жертвата. Мълчанието насърчава мъчителите, никога...

Дамян Дамянов за усмивката
30.06.2022 / 09:20

"Спи сърцето в каменна обвивка, буря тътне, стапя ме тъга. Донеси ми твоята усмивка, за да свърши бурята с дъга."

 

Дамян Дамянов (1935 – 1999) – един от най-лиричните...

FSB
29.06.2022 / 14:00

Днес ще се срещнем -

след десет години,

вчера ли бяхме

на двайсет и две.

Разделихме се с надежда

тук, на този сив площад.

 

Пак ще се срещнем -

след десет години,

за...

 

Copyright © 2008-2022 Сливен Медия | Sliven Media | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев