“Гласът на България” Петя Панева се омъжи

“Гласът на България” Петя Панева се омъжи
27.04.2022 / 16:03

Победителката в осмия сезон на „Гласът на България“ Петя Панева, завоювала първото място в предаването с удивителните си изпълнения на сцената, преливащи от любов към родния фолклор, официално каза „Да“ на своя дългогодишен приятел Димитър.

Хубавата новина сподели лично народната певица, която публикува в своя Фейсбук профил няколко кадъра от красивата церемония, в чиито рамки двамата с партньора ѝ са разменили клетвите си пред олтара, обещавайки си да бъдат заедно, докато смъртта ги раздели.

От снимките, качени в социалната мрежа, става ясно, че в края на церемонията двойката е спазила романтичния ритуал да пусне на свобода два бели гълъба. Според преданието, водещо началото си още от Средновековието, птиците символизират не само обичта и отдаденоста на младоженците един на друг, но също така и обета им за преданост и вярност. Освен това се вярва, че тази традиция носи късмет на младото семейство.

Петя Панева е родена на 14.06.2000г. в гр. Варна. Учи в НУИ „Добри Христов“ гр. Варна със специалност ударни инструменти и е към школата по народно пеене на Павлинка Тодорова. От 4-годишна пее във вокална формация „Бънджи Сингърс“ и няколко години след това решава да се насочи към народната музика. Започва първо към народния детски хор към музикалното училище, а след това започва да взима и индивидуални уроци. От тогава до днешна дата не спира да пее и прославя народната музика. Явява се на много конкурси, на които печели предимно първи и специални награди. Пее в Ансамбъл „Одесос“ при МВР Варна и във фолклорна формация Изгрев. Има записи с оркестъра за народна музика на БНР. Често излиза на турнета в чужбина- Прага, Италия, Гърция, Полша, Украйна, Унгария, Турция. Обича автентичния фолклор и го възпява.

 

Още снимки от новината

“Гласът на България” Петя Панева се омъжи
“Гласът на България” Петя Панева се омъжи
“Гласът на България” Петя Панева се омъжи

 

Източник: "На морето"
 

Свързани новини

Ели Визел за принципите
01.07.2022 / 09:13

"Винаги заемайте страна, винаги! Неутралитетът и безразличието са в полза на насилника, никога на жертвата. Мълчанието насърчава мъчителите, никога...

Дамян Дамянов за усмивката
30.06.2022 / 09:20

"Спи сърцето в каменна обвивка, буря тътне, стапя ме тъга. Донеси ми твоята усмивка, за да свърши бурята с дъга."

 

Дамян Дамянов (1935 – 1999) – един от най-лиричните...

FSB
29.06.2022 / 14:00

Днес ще се срещнем -

след десет години,

вчера ли бяхме

на двайсет и две.

Разделихме се с надежда

тук, на този сив площад.

 

Пак ще се срещнем -

след десет години,

за...

 

Copyright © 2008-2022 Сливен Медия | Sliven Media | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев