Фитнес инструкторът Кирил Танев: Как да изберем коя вода е най- подходяща за нас според начина ни на живот

Фитнес инструкторът Кирил Танев: Как да изберем коя вода е най- подходяща за нас според начина ни на живот
27.04.2022 / 16:11

Как да изберем коя вода е най- подходяща за нас? Ние – фитнес инструкторите, диетолозите, лекарите постоянно препоръчваме да се приема вода. Но колко литра трябва да се изпият, кога да се пият и защо е полезна водата, рядко се споменава, а още по малко коя вода е подходяща за нас. Пазара е залят от купища марки и всеки път като отидем в магазина се чудим на коя да заложим този път.

На въпроса колко вода да пием има десетки формули, които ни изчисляват активността, теглото, възрастта и ни карат да мерим водата по милилитри, което е доста затормозяващо.

Аз лично препоръчвам задължително да започнете с 1-2 чаши вода веднага след като станете от сън. Това действа изключително добре на организма и дава страхотен старт на тялото и метаболизмът започва да работи много по-добре.

Само с тази промяна може да подобрите изключително много формата си, водната задръжка и енергийния тонус през деня.

Следващите моменти, които са много важни за консумация на вода е между закуската и обяда, както в ранния след обяд- преди и след спорт. Обикновено вечер препоръчвам количеството на течности да се ограничи малко.

Приема на вода има жизнено важна функция, факт известен на всеки, но не е достатъчно да приемаме вода, колкото да съществуваме, ние се нуждаем от повече вода, за да получим нужните ефекти за здравето. Излишно е да казвам, че водата от чешмата не е най-добърият избор.

Аз съм човек, който пие литри на ден вода и определено мога да хвана веднага разликата в различните марки. Моя начин на живот изпълнен с много тренировки, работа, напрежение, тичане налага да съм винаги много добре хидратиран, за да не изгубя тонус и фокус върху задачите си.

Често, когато давам съвет на моите клиенти или последователи за водата ме питат коя точно да изберат и защо.

През годините наистина няма марка вода, която да не съм пил и винаги съм препоръчвал всеки да опита различни видове и сам да прецени коя вода ще му действа най-добре, ще му е вкусна и ще я пие с удоволствие, а не на сила.

Аз лично отскоро използвам един нов продукт, на който попаднах случайно. Новата естествено газирана минерална вода на Михалково. Един наистина освежаващ продукт, който е доста различен, а се оказа и изключително лечебен. При мен се получи много хубав ефект върху възстановяването на солевия баланс в организма, а както знаем за хора, които спортуват и се потят това е много важно.

И най- важното наистина вкусът с лека естествена газировка действа изключително освежаваща, тонизиращо и ободряващо, поддържа ми тонуса през целия ден и има различен вкус от този на обикновената вода. Често си правя аминокиселините или другите спортни напитки с водата, което ги прави уникално вкусни и освежаващ.

Не забравяйте да пиете вода и вие, за да сте постоянно хидратирани, това е ключът към доброто здраве и добрата форма!

Още снимки от новината

Фитнес инструкторът Кирил Танев: Как да изберем коя вода е най- подходяща за нас според начина ни на живот
Фитнес инструкторът Кирил Танев: Как да изберем коя вода е най- подходяща за нас според начина ни на живот

 

 

Свързани новини

Ели Визел за принципите
01.07.2022 / 09:13

"Винаги заемайте страна, винаги! Неутралитетът и безразличието са в полза на насилника, никога на жертвата. Мълчанието насърчава мъчителите, никога...

Дамян Дамянов за усмивката
30.06.2022 / 09:20

"Спи сърцето в каменна обвивка, буря тътне, стапя ме тъга. Донеси ми твоята усмивка, за да свърши бурята с дъга."

 

Дамян Дамянов (1935 – 1999) – един от най-лиричните...

FSB
29.06.2022 / 14:00

Днес ще се срещнем -

след десет години,

вчера ли бяхме

на двайсет и две.

Разделихме се с надежда

тук, на този сив площад.

 

Пак ще се срещнем -

след десет години,

за...

 

Copyright © 2008-2022 Сливен Медия | Sliven Media | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев