Започна обработка на улици и тревни площи в община Котел срещу кърлежи и комари

Започна обработка на улици и тревни площи в община Котел срещу кърлежи и комари
12.05.2022 / 12:09

На 12, 13 и 14 май по договор с фирма „Биофарм-инженеринг” АД в община Котел ще извърши дезакаризация, дезинсекция и дезинфекция срещу кърлежи и комари. Срещу паразитите ще се обработват всички детски градини и училища на територията на общината. Обработени ще бъдат също пясъчници, улици, обществени тревни площи и тези в местността „Сайганица“, съобщи Фатме Краева, ст. експерт „Благоустрояване, екология и водни ресурси” към Община Котел

Пръскането започва от днес в с. Пъдарево и ще продължи по график за всички населени места в общината.

В Котел ще се пръска в парк „Изворите“, както и в зелените площи на територията на града. Обработка ще се извърши в откритите пространства на Природонаучен музей – Котел, парк “Изворите” и Градски стадион, както и по ул. “ Луда Камчия “, ул. “Изворска”, ул. “Стара планина”, ул. “акад. Михаил Арнаудов”, ул.”Жечо Вичов”, ул. “ Ген. Столетов”, кв. “Изток”, ул. “21-ви януари” и тревните площи около р. “Котлешница” и р. “Глогова”.

На обработените места ще се поставят табели за 24-часов карантинен срок на препарата, с който се извършва пръскането. Последващи обработки на открити площи срещу кърлежи и комари в община Котел ще бъдат извършени през месеците юни, юли и септември.

 

Свързани новини

Поздравителен адрес от областния управител на Сливен г-н Вълчев до г-жа Наташа Иванова - носител на престижната награда "Аргира Жечкова"
23.05.2022 / 21:48

ДO

Г-ЖА НАТАША ИВАНОВА

ДИРЕКТОР НА СПОРТНО УЧИЛИЩЕ

„ДИМИТЪР РОХОВ”- СЛИВЕН

 

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

Уважаема г-жо Иванова,

Изключително ми е приятно да ви поздравя...

Дейност на местата за настаняване в Област Сливен през Март 2022г
23.05.2022 / 21:45

По данни на Националния статистически институт през март 2022 г. на територията на област Сливен са функционирали 40 места за настаняване с над 10 легла - хотели,...

Занималня
23.05.2022 / 13:09

И през тази лятна ваканция ще бъде организирана детска занималня, която ще се проведе през месеците юни и юли 2022 година.

Предназначена е за деца от 5 до 10 години....

 

Copyright © 2008-2022 Сливен Медия | Sliven Media | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев