Заместник областния управител Пепа Генчева откри Кръгла маса, част от събитията на XXIV Национален фестивал на детската книга в Сливен

Заместник областния управител Пепа Генчева откри Кръгла маса, част от събитията на XXIV Национален фестивал на детската книга в Сливен
12.05.2022 / 14:46

Заместник областният управител Пепа Генчева бе сред гостите на XXIV Национален фестивал на детската книга в Сливен, организиран от РБ "Сава Доброплодни".

Тя откри Кръгла маса с международно участие на тема: "Изкуството да се пише за деца днес - между модерните послания и фантазния свят". Част от събитието бе и изложба под надслов "Театрални кукли на любими литературни герои".

Г-жа Генчева приветства гостите на събитието и г-жа Росица Петрова - Василева, директор на РБ "Сава Доброплодни". Изтъкна ползите от четенето: „Всички знаем ползите от четенето на книги. То развива мисленето и въображението, увеличава речниковият фонд, повишава грамотността, разширява творческите възможности, подобрява способността за концентрация. В днешният бързоразвиващ се свят, свят на лесно консуматорство и буквално заливане с информация от всякакъв характер и информационни източници, писането на детски книги е огромно предизвикателство пред авторите.

Съчетаването на новите технологии с традиционните похвати на писане на книжки за деца е крайно належащо, за да се привлече и задържи вниманието на съвременните подрастващи. И все пак, независимо от времето, в което живеят, независимо дали са родени през 70-тте или през 2020 година, децата имат нужда да се потопят в света на фантазиите, да разширят хоризонтите на мисленето и въображението си, да обогатят духовния си свят.

Наш дълг е, да насърчаваме подрастващите да четат. Да възпитаваме любов към книгите, да подхранваме желанието и интересът им към четенето.

Щастлива съм, че именно нашият град е домакин на този национален форум.

Винаги ме е впечатлявала мисълта на Туве Янсон:

"Има един период от живота, който няма нужда да бъде развалян от безпокойство и отговорност. Начинът, по който се събуждаме, е важен, защото трябва да се справим с всеки дълъг ден. Нашето детство е нашето утро."

Нека децата ни имат утрините на своя живот!”

Още снимки от новината

Заместник областния управител Пепа Генчева откри Кръгла маса, част от събитията на XXIV Национален фестивал на детската книга в Сливен

 

 

Свързани новини

Поздравителен адрес от областния управител на Сливен г-н Вълчев до г-жа Наташа Иванова - носител на престижната награда "Аргира Жечкова"
23.05.2022 / 21:48

ДO

Г-ЖА НАТАША ИВАНОВА

ДИРЕКТОР НА СПОРТНО УЧИЛИЩЕ

„ДИМИТЪР РОХОВ”- СЛИВЕН

 

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

Уважаема г-жо Иванова,

Изключително ми е приятно да ви поздравя...

Дейност на местата за настаняване в Област Сливен през Март 2022г
23.05.2022 / 21:45

По данни на Националния статистически институт през март 2022 г. на територията на област Сливен са функционирали 40 места за настаняване с над 10 легла - хотели,...

Занималня
23.05.2022 / 13:09

И през тази лятна ваканция ще бъде организирана детска занималня, която ще се проведе през месеците юни и юли 2022 година.

Предназначена е за деца от 5 до 10 години....

 

Copyright © 2008-2022 Сливен Медия | Sliven Media | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев