Поздравителен адрес от областния управител Веселин Вълчев по повод 50 г. от създаването на ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“

Поздравителен адрес по повод 50 годишния юбилей от създаването на ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“
13.05.2022 / 17:51

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

Уважаема г-жо директор,

Уважаеми учители и служители,

Скъпи ученици,

Изключително ми е приятно да ви поздравя по повод 50 годишния юбилей от създаването на ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“ - гр. Сливен!

Чест е за нашия град и мен като областен управител, че имаме такова престижно училище в Сливен, което е дало изключително добра подготовка и успешен старт в живота на хиляди млади хора.

От първите години на създаването си, Вашето училище дава усещането на новите поколения за френски аристократизъм и европейски ценности. В съчетание с възпитанието в традиционния възрожденски патриотизъм, който е носил патрона на училището Захарий Стоянов, вярвам, че от това учебно заведение излизат най-достойните и успешни българи.

Вашата гимназия е известна с престижното си образования. Тя е символ на успеха на поколения талантливи деца, реализирали се успешно както в България, така и на много места по света.

Скъпи ученици, вие излизате от това училище с едно голямо богатство, а именно добрата езикова подготовка, която ще ви отваря вратите на престижни университети във всяка точка на света. С богатството от знания, които имате ще покорявате върхове и ще реализирате с лекота мечтите си.

Уважаеми учители, прекланям се пред работата ви да възпитавате достойни поколения българи! Бъдете горди със своите ученици! Продължавайте все така всеотдайно да ги водите към нови знания и умения, да ги възпитавате в честност и почтеност, във вяра в доброто, да ги изграждате като достойни личности! Пожелавам ви крепко здраве, сили, вяра и воля, въпреки предизвикателствата на образователната ни система, да водите идните поколения по пътя на знанието!

Скъпи абитуриенти, нека във Вашето съзнание завинаги да остане скъпият спомен от годините прекарани в любимата гимназия, която ви отваря широко вратите към знанието за света! Бъдете силни, смели и отговорни хора, борете се за по-доброто бъдеще на България! Мечтайте и сбъдвайте мечтите си! Вашите успехи ще бъдат нашата гордост!

 

С уважение: Веселин ВЪЛЧЕВ

/Областен управител на област Сливен/

 

Свързани новини

Поздравителен адрес от областния управител на Сливен г-н Вълчев до г-жа Наташа Иванова - носител на престижната награда "Аргира Жечкова"
23.05.2022 / 21:48

ДO

Г-ЖА НАТАША ИВАНОВА

ДИРЕКТОР НА СПОРТНО УЧИЛИЩЕ

„ДИМИТЪР РОХОВ”- СЛИВЕН

 

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

Уважаема г-жо Иванова,

Изключително ми е приятно да ви поздравя...

Дейност на местата за настаняване в Област Сливен през Март 2022г
23.05.2022 / 21:45

По данни на Националния статистически институт през март 2022 г. на територията на област Сливен са функционирали 40 места за настаняване с над 10 легла - хотели,...

Занималня
23.05.2022 / 13:09

И през тази лятна ваканция ще бъде организирана детска занималня, която ще се проведе през месеците юни и юли 2022 година.

Предназначена е за деца от 5 до 10 години....

 

Copyright © 2008-2022 Сливен Медия | Sliven Media | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев