След 40 години: Катето Евро отново изпя „Che sarà“ (видео)

След 40 години: Катето Евро отново изпя „Che sarà“
23.05.2022 / 13:13

40 години след премиерата на легендарния филм на режисьора Людмил Кирков и сценариста Станислав Стратиев “Оркестър без име” Катето Евро отново изпя италианския хит „Che sarà“, който във филма тя представя с думите: “Ще изпея една песен, в която се говори за любов, раздяла и още нещо…”. Самата песен пък е изпълнена за първи път на фестивала в Сан Ремо през 1971 г. от Хосе Фелисиано и групата “Рики е Повери”.

В новия запис на „Che sara“, направен по аранжимент на Светослав Лобошки, освен Катето Евро участват още Орлин Горанов, Маргарита Хранова, Орлин Павлов, братя Аргирови и Георги Мамалев. Сборната формация бързо прие името „Оркестър без име“. Идеята за възраждането на музикалния хит е на Игор Марковски, който продължава да създава ембематични песни с проекта си “Пеещи артисти”.

Клипът е заснет от Васил Стефанов, Стефка Николова, Владимир Михайлов, Борис Урумов и Красена Ангелова (като фотограф) в бившето студио на LZ, където са записани 99% от песните на трио „НЛО“ (Велко Кънев, Павел Попандов и Георги Мамалев).

&t=2s

На 4 януари 1982 година лентата излиза на екран и бързо се превръща в любима на милиони българи, а репликите, написани от Станислав Стратиев и режисирани от Людмил Кирков, се помнят и до днес.В годината, в която филмът излиза на екран, Людмил Кирков печели награда за режисура, а Борис Карадимчев за музика.

През лятото на 1993 г. Стратиев пише продължение на „Оркестър без име“ – за живота на музикантите 15 г. по-късно, но до снимки така и не се стига.

Сигурни сме, че всеки има по някой любим цитат от „Оркестър без име“. Настроени съвсем позитивно, ето кои са нашите:

 

Ти какво си мислиш, ма? И ние пушим цигари КЕНТ и ядем бонбонки ТИК-ТАК!

 

Уиски, уиски, ама и от него боли глава.

 

Пепи, к’ва е тая бира, ма? Е не, тоя път наистина ще отидем да му я треснем в главата! Защо ще ме прави на идиот той мене, бе! Мене никой не ме е прецакал досега, а той ще ме цака с топла бира.

 

Може да е Сейко, но е назад…

 

Ай сиктир, ще ѝ свиря десет дена под прозореца… Да не е Лайза Минели!

 

— Ох, момчета, нещо ми е паднал гласът.

 

— Паднал ти е гласът! Ами, че наведи се да си го вземеш.

 

Абе, Гоше, ще оглушеем с това твое думкане, бе! Здравето не си взе! Хайде, остави ме мене, ами кокошките престанаха да снасят, при 20 кокошки — яйца от пазара купувам! Аз и на война съм бил, ама такова чудо! Бомбардират, бомбардират, па спрат. А при тебе спиране няма, от сутрин до вечер. Какво е това чудо, какво беше това твое изкуство, бе? Оглушаваме, бе, Гоше!

 

Следващата песен се пее за любов, раздяла и още нещо…

 

Как го постигате, другарю Миташки! Такъв млад и с дъщеря за женене.

 

Млад съм, бе. Млад съм. И ми се живее. Живее ми се, бе!

 

Източник: "На морето"
 

Свързани новини

колко стават пенсиите от днес
01.07.2022 / 10:31

От днес всички пенсии за трудова дейност, отпуснати до 31 декември 2021 г., ще се повишат с 10 процента. Към техния увеличен размер ще бъдат добавени и т.нар. ковид...

Коронавирус
01.07.2022 / 09:27

От днес Български червен кръст – Сливен организира мобилни ваксинационни пунктове като инициативата се организира и със съдействието на Община Котел. В тях...

Коронавирус
01.07.2022 / 09:21

472 са новите случаи на COVID-19 у нас за последното денонощие, като 5 от тях са в Сливенско. Направени са 3677 теста. Това прави 12,84 % положителни проби.

Четирима души са...

 

Copyright © 2008-2022 Сливен Медия | Sliven Media | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев