Съдът не може да открие къде е Йоан Матев, подсъдимият за убийството в Борисовата градина

Съдът не може да открие къде е Йоан Матев, подсъдимият ...
29.06.2022 / 14:12

Подсъдимият за убийството на 15-годишно момче в Борисовата градина - Йоан Матев - се оказва неоткриваем за Софийския апелативен съд, който започна да гледа делото срещу него на втора инстанция.

Матев е с най-лека мярка за неотклонение "подписка", след като беше оправдан на първа инстанция.

Заседанието в сряда се провали, след като призовкарите не са успели да намерят Матев на двата му адреса. Майка му също не е открита от съдебните служители. Адвокатите на Матев са отказали да се явят на делото - едната заради отпуск, а втората заради това, че вече не го представлявала.

Съдът разпореди подсъдимия да бъде призован със Съдебна охрана на следващото заседание на 14 юли, а ако отново не се яви на заседанието, да бъде издадена заповед за задържането му.

Йоан Матев беше оправдан през март 2021 г. на първа инстанция с 3 на 2 гласа в съдебния състав, който реши, че няма косвени или преки доказателства, че той е държал ножа и е нанесъл рани по тялото на 15-годишния Георги Игнатов.

Младото момче беше намерено с фатални прободни рани на пейка в градината, а записи от камери за видеонаблюдение в Борисовата градина показаха как друг младеж бяга от местопрестъплението. Образът му се оказа разпознат от съученици и брата на Йоан Матев, но той беше задържан едва 1,5 г. след престъплението.

Адвокатите на Матев защитаваха тезата, че камерите не разкривали достатъчно ясно дали това е лицето на подсъдимия и нямало доказателства, че намереният нож след убийството е негов.

 

Свързани новини

22-и септември – Ден на независимостта на България
22.09.2022 / 08:51

На 22-и септември България чества едно от най-значимите събития от новата си история. На тази дата през 1908 г. българската държава, една от най-старите в Европа,...

Мария Цънцарова и антиваксърите на "Възраждане". Как журналистиката става хакерство
21.09.2022 / 14:56

Партия използва настроенията срещу ваксинацията против COVID-19, за да влезе в парламента. Журналистка обаче разкрива, че част от депутатите на партията всъщност са...

Хората с минимална пенсия без увеличение от октомври
21.09.2022 / 13:03

"Целта на корекцията в пенсиите от 1 октомври е да се реши как да бъде преодоляно изоставането на старите пенсии. Хора, които са вършили една и съща работа, но са...

 

Copyright © 2008-2022 Сливен Медия | Sliven Media | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев