Малкият Митко от Ямбол отново има нужда от нашата помощ

Малкият Митко от Ямбол отново има нужда от нашата помощ
04.08.2022 / 12:51

Дарителската кампания за събиране на средства за лечението на малкия Митко от Ямбол започна отново. Историята на петгодишното дете ви разказахме през февруари. Тогава необходимата сума за лечението му беше събрана, благодарение на съпричастни дарители. Трансплантацията на Митко в Израел, за съжаление, се оказа неуспешна и животът му отново е застрашен. Налага се родителите му пак да събират непосилна за тях сума и да направят втори опит детето им да оздравее.

Митко от е боец, защото от двегодишен се бори с две тежки диагнози. Усмивката и невинните му очи трогнаха цяла България и през февруари тази година средства за лечението му бяха събрани.

„Първата трансплантация се оказа неуспешна, понеже по време на усвояването на клетките, разви хемофагоцитоза, клетките се самоизядоха и при последното изследване се установи, че са останали само 5% донорски клетки”, обясни майката на детето – Катя Иванова.

Това е първия подобен случай в практиката на лекарите в Израел и те са се допитали до свои колеги по света, споделя Катя. Всички казвали, че трябва спешно да се направи втора трансплантация. Този път донор ще бъде майката на Митко.

ъстоянието на детето се влошава от ден на ден и поради риск за живота му то е изолирано в стерилна стая. „Надяваме се, че ще съберем необходимите средства и в най-скоро време ще се приберем. Искаме да благодарим на всички, които ни подкрепят”, каза пред камерата ни бащата на детето.

Новината, че организмът на Митко не е приел лечението, дошла точно на рождения му ден. Преди седмица детето навърши 5 годинки. Сега всички заедно продължават борбата, за да може да сбъдне най-съкровената мечта на своите родители - да остане с тях.

Ако искате да помогнете, може да го направите по следния начин:

 

PayPal:

kararadev-dmtr@abv.bg

 

Дарителска сметка на семейството в Уникредит:

BG42 UNCR 7000 1524 6654 90

BIC: UNCRBGSF

ТИТУЛЯР: ДИМИТЪР ДИМИТРОВ КАРАРАДЕВ (дете)

 

Лична сметка на семейството в ОББ:

BG46 UBBS 8002 1056 0316 40

BIC: UBBSBGSF

 

Свързани новини

Госпожа премиершата, която (не)официално управлява съпруг и държава
16.08.2022 / 15:29

Само една жена е управлявала България като министър-председател за 143 години. Поне официално. И това е служебният премиер Ренета Инджова, назначена след падането...

Британски пастор с обвинение за посегателство над малолетни ромчета от Сливен
16.08.2022 / 10:08

Задържаният 47-годишен британски пастор Даниел Хъл е обвинен в сексуални посегателства на малолетни и непълнолетни от ромския квартал „Надежда“ в Сливен. Това...

Коронавирус
16.08.2022 / 09:14

Новите случаи на коронавирус у нас за последното денонощие са 1864, като 41 от тях са в Сливенско. Това показват данните на Единния информационен портал. Направени са...

 

Copyright © 2008-2022 Сливен Медия | Sliven Media | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев