В квартал "Надежда" се оплакват от безводие

В сливенския кв. "Надежда" се оплакват от безводие
04.08.2022 / 15:45

Част от жителите на квартал „Надежда” в Сливен се оплакват от липса на вода. От ВиК - Сливен твърдят, че махалата разхищава ценния ресурс и не плаща за него, тъй като в квартала водомери нямало. Жителите от северната част на квартала настояват за водомери и имат желание да плащат сметките си и се надяват проблемът им скоро да бъде разрешен.

Безводието в северната част на квартал „Надежда“ е постоянен проблем, особено през лятото. Ромите от 20-хилядната махала, твърдят, че нямат вода от три месеца.

„Малки деца имаме, как може на тази пандемия, на тези горещина вода да няма“ – казват те.

Според управителя на ВИК – Сливен Севдалин Рашев причината за липса на вода в тази част на квартал „Надежда“ е нейното неправилно разпределение.

„Като цяло има недостиг на вода в квартал „Надежда“, тъй като смело можем да кажем, че по - голямата част от водата се разхищава в южната част на квартала“ – каза той.

Преди 4 години били монтирани 800 водомера, от тях в момента работещи са само 150. Останалите са повредени, откраднати или счупени твърдят от водоснабдителното дружество - пише Нова телевизия.

„Тези 800 водомера можеха общо взето прилично да отчитат водата на целия квартал“ – допълва Рашев.

Управителят на ВИК – Сливен каза, че в квартала ежегодно влиза по 2 млн. кубика вода, но не всички се издължават за нея и дружеството е на минус. Загубите са по 400 хил. лв. на месец и няма гаранция, че сумата ще бъде събирана всеки месец.

Част от решението на проблемите би могло да дойде с помощта на медиаторите в квартала, които да следят дали сметките се плащат, когато водомери бъдат поставени отново.

 

Свързани новини

Автобус пропадна с предната си гума в скрита от дъжда дупка в Сливен
16.08.2022 / 15:12

Автобус пропадна с предната си гума в скрита от дъжда дупка в Сливен. Инцидентът е станал в следобедните часове във вторник при проливен дъжд. Видимо, в автобуса...

Водата е важен елемент в нашия живот и трябва да се отнасяме отговорно към нея. В ежедневието си, ние я използваме освен за питейни нужди и готвене, така и за къпане, чистене и миене. Затова, тя ни е необходима топла и непрекъснато.  В жилищни сгради, хот
16.08.2022 / 12:12

Водата е важен елемент в нашия живот и трябва да се отнасяме отговорно към нея. В ежедневието си, ние я използваме освен за питейни нужди и готвене, така и за къпане,...

"Творческа работилница на живота" с лечителя Веселин Орешков в Сливен
16.08.2022 / 12:04

Вие сте творец на собствения си живот?

Имате нужда от вътрешна информация как да напишете и усъвършенствате книгата на живота си?

Тогава това е вашата...

 

Copyright © 2008-2022 Сливен Медия | Sliven Media | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев