Британският пастор с обвинение за посегателство над малолетни ромчета от Сливен

Британски пастор с обвинение за посегателство над малолетни ромчета от Сливен
16.08.2022 / 10:08

Задържаният 47-годишен британски пастор Даниел Хъл е обвинен в сексуални посегателства на малолетни и непълнолетни от ромския квартал „Надежда“ в Сливен. Това обяви районният прокурор Катя Колева. Районният съд в петък късно вечерта реши да го остави за постоянно в ареста.

Според информацията на полицията разследването по случая под надзора на прокуратурата, е протекло от месец юни до 10 август, когато е задържан в дома си. Прокурор Колева поясни в какво е обвинен Хъл.

"Даниел Хъл е извършвал полови сношения с малолетни и непълнолетни лица от мъжки пол и то в условията на продължавано престъпление."

В ромския квартал, където се намира молитвеният дом на английския пастор, някои казват, че давал пари на децата, други че помагал на бедните.

"Той дава пари на децата тук. Купува къщи, мебели за семействата, печки. Прави добро, ама с децата се гаври."

"С пари, с финанси построи къщи. Те нямаха някои тоалетни, бани не знаеха какво е. "

Очаква се тази седмица защитата на Хъл да обжалва задържането му под стража пред Окръжния съд и да поиска по-лека мярка - съобщава БНР.

Още снимки от новината

Британски пастор с обвинение за посегателство над малолетни ромчета от Сливен

 

 

Свързани новини

22-и септември – Ден на независимостта на България
22.09.2022 / 08:51

На 22-и септември България чества едно от най-значимите събития от новата си история. На тази дата през 1908 г. българската държава, една от най-старите в Европа,...

Мария Цънцарова и антиваксърите на "Възраждане". Как журналистиката става хакерство
21.09.2022 / 14:56

Партия използва настроенията срещу ваксинацията против COVID-19, за да влезе в парламента. Журналистка обаче разкрива, че част от депутатите на партията всъщност са...

Хората с минимална пенсия без увеличение от октомври
21.09.2022 / 13:03

"Целта на корекцията в пенсиите от 1 октомври е да се реши как да бъде преодоляно изоставането на старите пенсии. Хора, които са вършили една и съща работа, но са...

 

Copyright © 2008-2022 Сливен Медия | Sliven Media | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев