„Топлофикация – Сливен": Битовата гореща вода и предимството ù да се използва от цялата етажна собственост

Водата е важен елемент в нашия живот и трябва да се отнасяме отговорно към нея. В ежедневието си, ние я използваме освен за питейни нужди и готвене, така и за къпане, чистене и миене. Затова, тя ни е необходима топла и непрекъснато.  В жилищни сгради, хот
16.08.2022 / 12:12

Водата е важен елемент в нашия живот и трябва да се отнасяме отговорно към нея. В ежедневието си, ние я използваме освен за питейни нужди и готвене, така и за къпане, чистене и миене. Затова, тя ни е необходима топла и непрекъснато.

В жилищни сгради, хотели, училища, детски ясли, градини и спортни зали потреблението на топла вода е голямо. При такова потребление, използването на бойлер като основно средство за получаване на топла вода утежнява месечната сметка. Като минус може да се отчете и факта, че топлата вода свършва бързо. Едва ли има някой, който да не е усещал дискомфорта от изчерпването ù още докато е под душа. Доста неприятно усещане, което има решение.

Търговския продукт на Топлофикация е топлинна енергия, и когато ние затопляме (подгряваме) водата, спестяваме на нашите клиенти ангажименти за покупка на бойлер и разходи по неговата поддръжка, осигуряваме комфорта на непрекъснато 24 часово снабдяване с топла вода.

Важно е да се отбележи, че в различните сгради разхода за подгряване на 1 куб.м топла вода е различен. Критерии за това са: колко абонати захранва абонатната станция, колко е голяма сградата, съответно сградната инсталация, в какво състояние е тя и дали сградата е санирана. Колкото повече абонати в една сграда използват битова гореща вода, толкова по – нисък е специфичния разход на енергия за подгряване, и съответно по – ниска цената.

От практиката на дружеството е установено, че причини за неправилна и неефективна работа на инсталацията и смущения в температурата на водата са: стари, неизолирани тръби, неправилно монтиран бойлер, липсваща или повредена обратна клапа и/или повреден кран.

За максимална ефективност е добре, всички абонати да изолират инсталацията за битова гореща вода в своите домове, което ще намали разхода за подгряване и редуцира сметките.

За спестяване на средства и топлинна енергия, винаги спирайте кранчетата, при пропуск от тях ги отремонтирайте.

Все повече граждани и сгради етажна собственост се убеждават, че битовата гореща вода е най – евтиния начин, който ни гарантира наличие на гореща вода вкъщи. Бойлерите са скъпи, а често и опасни.

Почувствайте сигурността, удобството и комфорта от топлата вода от „Топлофикация – Сливен – инж.Ангел Ангелов” ЕАД.

 

Свързани новини

Племенникът на Лечков пое Сливен
24.09.2022 / 09:48

Бившият нападател на Лудогорец и ЦСКА Иван Стоянов, който стана шампион и голмайстор на елита с „орлите“, е новият старши треньор на третодивизионния Сливен. Той...

Работна среща за хода и изпълнението на проекта за водния цикъл на град Сливен се проведе в Областна администрация
23.09.2022 / 15:38

На работна среща в Областна администрация днес бяха обсъдени ходът и изпълнението на проекта за водния цикъл на гард Сливен.

В срещата, провокирана от множеството...

Специализирана полицейска операция се провежда в момента в град Сливен
23.09.2022 / 15:32

Екипи на икономическа и криминална полиция, сектор „Специални тактически действия”, служители на РУ-Сливен, сектор „Пътна полиция”, НАП и Областната дирекция по...

 

Copyright © 2008-2022 Сливен Медия | Sliven Media | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев