В ход са ремонтите на 22 улици, включени в капиталовата програма на Община Котел

В ход са ремонтите на 22 улици, включени в капиталовата програма на Община Котел
20.09.2022 / 16:50

В ход са ремонтите на уличната мрежа в Котел и населените места от общината, заложени в капиталовата програма на администрацията. По тази програма ще бъдат обновени общо 22 улици. 5 от тях са на територията на града, а 17 в населените места в общината.

Предвидените за асфалтиране улици в Котел са ул. „Хаджи Къна Боева“, ул. „Стара планина“, улица в кв. „Изток“, ул. „Йордан Йовков“ и ул. „Злостен“. На 10 от всичките предвидени улици за ремонт в населените места от общината ще бъде положен асфалт, а на 7 – бетонова настилка.

Две от улиците, на които ще се положи асфалт са в село Ябланово. Това са улиците: „Сакар“ и „Стара планина“. Асфалтирани ще бъдат също по две улици в селата Пъдарево и Филаретово – ул. „Георги Ст. Раковски“ и „Вела Пеева“ в Пъдарево и ул. „Георги Ст. Раковски“ и ул. „Сава Филаретов“ в Филаретово. В селата Тича, Кипилово, Боринци и Соколарци, асфалт ще се положи на улиците, както следва: ул. „Захарий Стоянов“, с. Тича, ул. „Хаджи Димитър“, с. Кипилово и по една улица в селата Боринци и Соколарци.

Бетонова настилка ще бъде положена на три улици в с. Градец – две в кв. „Изток“ и една в кв. „Запад“, две улици в с. Орлово и по една улица в селата Остра могила и Малко село. Нови тротоарни настилки ще бъдат поставени на ул. „Георги Аврамов“ и ул. Стоян Божилчев“ в с. Мокрен.

В капиталовата програма на Община Котел са включени и 20 улици, за които предстоят сключвания на договори с фирми-изпълнители, полагащи асфалтова или бетонова настилка.

Ето и предвидените улици: кв. „Изток“, гр. Котел – три улици, с. Мокрен – ул. „Сладка чешма“, с. Пъдарево – ул. „1 май“, кв. „Запад“, с. Градец – две улици, с. Соколарци – две улици. По една улица ще се ремонтира в селата Орлово, Малко село, с. Кипилово – ул. „Кирил и Методий“ и с. Филаретово – ул. „Младост“. В с. Ябланово ремонтирани ще бъдат улиците: „Никола Вапцаров“, „Котленски проход“ и „Гранит“.

На 2 участъка по ул. „Гърневец“ в Котел и улици в кв. „Запад“, с. Градец ще бъде положена бетонова настилка.

Още снимки от новината

В ход са ремонтите на 22 улици, включени в капиталовата програма на Община Котел
В ход са ремонтите на 22 улици, включени в капиталовата програма на Община Котел

 

 

Свързани новини

Племенникът на Лечков пое Сливен
24.09.2022 / 09:48

Бившият нападател на Лудогорец и ЦСКА Иван Стоянов, който стана шампион и голмайстор на елита с „орлите“, е новият старши треньор на третодивизионния Сливен. Той...

Работна среща за хода и изпълнението на проекта за водния цикъл на град Сливен се проведе в Областна администрация
23.09.2022 / 15:38

На работна среща в Областна администрация днес бяха обсъдени ходът и изпълнението на проекта за водния цикъл на гард Сливен.

В срещата, провокирана от множеството...

Специализирана полицейска операция се провежда в момента в град Сливен
23.09.2022 / 15:32

Екипи на икономическа и криминална полиция, сектор „Специални тактически действия”, служители на РУ-Сливен, сектор „Пътна полиция”, НАП и Областната дирекция по...

 

Copyright © 2008-2022 Сливен Медия | Sliven Media | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев