Речта на Путин доведе до пик в търсенето на "Как да напусна Русия" в Google

Речта на Путин доведе до пик в търсенето на "Как да напусна Русия" в Google
21.09.2022 / 12:32

Въпросите "Как да напусна Русия?" и "Как да си счупя ръката?" регистрираха внезапен пик в търсенията в Google, докато руснаците очакваха речта на Владимир Путин, с която той обяви частична военна мобилизация.

Данните от Google Trends за последните седем дни показват, че хората, търсещи варианти да излязат от територията на Русия, се е увеличил рязко между 21 ч. местно време на 20 септември (когато по план трябваше да се излъчи речта на Путин) и предиобедните часове на 21 септември.

Google показва, че свързаните търсения с растяща популярност в Русия са "обръщението на Путин", "какво е частична мобилизация" и "международен паспорт".

Най-висок интерес към намирането на изход от Русия се регистрира в Санкт Петербург, Воронеж (в южната част на страната, на 330 км разстояние от Харков) и в Москва.

Трендът все още не може да намине рекорда за 2022 г. в търсенето "Как да напусна Русия?" - той е регистриран в седмицата между 27 февруари и 5 март, или първите дни от началото на руската военна инвазия в Украйна.

Още четете в "Булевард България": http://boulevardbulgaria.bg/articles/rechta-na-putin-dovede-do-pik-v-tarseneto-na-kak-da-napusna-rusiya-v-google

 

Свързани новини

Желязната кукла на Путин: Трябваше ядрен удар по погребението на Елизабет Втора
21.09.2022 / 12:48

Путин трябваше да удари погребението на кралицата с ядрено оръжие, докато там са били събрани повечето от важните световни лидери, заяви неговата фанатична...

Владимир Путин обяви частична мобилизация в Русия
21.09.2022 / 12:22

Руският президент Владимир Путин направи обръщение към руснаците. В него той обяви частична мобилизация на населението. Това означава, че тя важи само за...

ПОСЛЕДНО СБОГОМ: Целият свят се прощава с кралица Елизабет II
19.09.2022 / 08:26

Днес Великобритания се прощава с кралица Елизабет II. Траурната церемония ще се състои в Уестминстърското абатство.

На нея ще присъстват около 500 високопоставени...

 

Copyright © 2008-2022 Сливен Медия | Sliven Media | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев