ОДМВР-Сливен: Над 1300 нарушения на ЗДвП са санкционирани за една седмица в Сливенско

ОДМВР-Сливен: Над 1300 нарушения на ЗДвП са санкционирани за една седмица в Сливенско
23.09.2022 / 15:30

На територията на Областната дирекция се провеждат специализирани операции по контрол на скоростта, правоспособност и установяване на водачи, употребили алкохол и/или наркотични вещества, и безопасност на пешеходците.

За периода от 16 до 23 септември на територията на ОДМВР-Сливен са констатирани 1319 нарушения на Закона за движение по пътищата в това число за скорост, неспазване на пъти знаци, неправилно поведение на пешеходци, отнемане на предимство на пешеходци, неправилно паркиране, както и за неправилно движение на велосипеди и индивидуални електрически превозни средства в района на пешеходна зона на град Сливен. Съставени са 217 актове за административни нарушения и 1102 фишове, от които 568 електронни за превишаване на скоростта. Установени са 8 водачи, употребили алкохол, от които 1 над 2,00 промила, за което е образувано бързо производство. Двама са установени да управляват след употреба на наркотици. Четирима водачи са отказали да бъде изпробвани за употреба на алкохол и наркотици. Санкционирани са 13 неправоспособни водачи, от тях един е бил непълнолетен. Установени са двама водачи, управлявали в период на лишаване.

На място при проверка на пътя са връчени 139 наказателни постановления.

21 септември беше отбелязан като Ден без загинали по пътя в рамките на операция на ROADPOL. На територията на ОДМВР-Сливен не са регистрирани тежки пътни инциденти със загинали и ранени. По време на проверките, осъществени през деня, екипи на отдел „Охранителна полиция” са отнели 2 шофьорски книжки на водачи, явно непознаващи правилата за движение. Те ще трябва да се явят на проверовъчен изпит.

За една седмица са проведени 6 операции по метода широкообхватен контрол. 67 екипа са осъществили линеен контрол по автомагистрала „Тракия” и главните пътища І-6, І-7, ІІ-66, ІІ-53.

Днес от 10,00 до 12,00 часа в района на Дамарски мост в град Сливен се проведе поредната операция по метода широкообхватен контрол. За 2 часа са констатирани 32 нарушения на ЗДвП. Проверени са 75 превозни средства и 86 лица. Установен е един водач, употребил алкохол. Един водач е превозвал дете без задължителните обезопасителни системи. На нарушителите са съставени актове и фишове.

Гражданите могат да подават сигнали за нарушения на ЗДвП на електронната поща на ОДМВР-Сливен – sliven@mvr.bg.

 

Свързани новини

В Областна администрация се проведе работна среща за новите социални услуги
01.02.2023 / 18:16

В Областна администрация Сливен се състоя работна среща за планиране на дейностите по изработване на новата Областна карта на социалните услуги.Срещата бе...

Картите с намаления за градския транспорт в Сливен остават сред най-ниските в страната
01.02.2023 / 15:16

От 1 февруари е в сила Постановление на МС от 25 януари тази година, с което картите за пътуване на ученици в градския транспорт се намаляват със 70 %, а картите на...

Болница
01.02.2023 / 11:38

МБАЛ „Д-р Иван Селимински-Сливен” АД гр. Сливен обявява публичен търг с тайно наддаване за продажба на лек автомобил Renault Master - СН2425СA – линейка, собственост на...

 

Copyright © 2008-2023 Сливен Медия | Sliven Media | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев