Wizz Air активно набира кандидати от България за своята Академия за пилоти

Wizz Air активно набира кандидати от България за своята Академия за пилоти
24.11.2022 / 08:39

Wizz Air обяви днес, че увеличава набирането на кандидати за своята Академия за пилоти. Авиокомпанията планира да назначи над 4600 нови пилоти като продължение на амбициозните планове за утрояване размера на флотилията си до 2030 г. От стартирането на програмата през 2017 г. над 100 кандидати са я завършили успешно и сега работят в Wizz Air като пилоти.

WIZZ Академия за пилоти е водеща на пазара програма за обучение на силно мотивирани кандидати, имащи желанието да придобият лиценз за търговски пилот. Програмата предоставя лесен и финансово по-достъпен начин за получаване на правото за практикуване на престижната професия търговски пилот. Приемат се кандидати с малък или никакъв опит, които се обучават 18 месеца. Програмата се предлага в летателните училища Trener Flight Academy в Унгария и в Egnatia Aviation в Гърция.

Интегрираната програма за пилоти започва с обучение Ab-Initio, по време на което кандидатите придобиват необходимите теоретични знания и умения, за да станат пилоти. Успешно завършилите преминават към по-задълбочено обучение, което включва петседмичен преходен курс за управление на Airbus A320. Преди да станат пълноправни пилоти на авиокомпанията Wizz Air, те задължително минават специализирано вътрешно обучение.

Програмата на Wizz Air е по-финансово достъпна в сравнение с други програми на авиокомпании и струва 61 460 евро. Кандидатите плащат само 13 950 евро преди началото на курса, а останалата такса се предплаща от авиокомпанията, ако кадрите покрият изисквания стандарт след петия месец на обучение. Обучаващите плащат оставащата такса на вноски, след като започнат да получават пълна заплата като първи офицер в Wizz Air.

С цел постигане на още по-висока финансова ефективност Wizz Air допълнително намали таксата за набиране на персонал в Pilot Academy до 85 евро във всичките си летателни училища. Преди таксата в Trener Flight Academy беше 110 евро, а в Egnatia Aviation – 148 евро.

Кадетите, които се присъединяват към Wizz Air чрез програмата Pilot Academy, ще имат възможност да управляват самолет от непрекъснато нарастващата флотилия на авиокомпанията от нови, ултрамодерни и устойчиви самолети Airbus по над 1100 маршрута до почти 200 дестинации в 50+ държави. Wizz Air приветства всички кандидати, имащи желанието да станат пилоти и да научат повече за програмата, да се присъединят към виртуалния ден на отворените врати на 12 декември 2022 г. в 18:00 ч. Регистрацията е задължителна и се прави тук. Кандидатстването по програмата се случва на уебсайта на Wizz Air Pilot Academy.

Атила Товари, ръководител на обученията за пилоти в Wizz Air, каза: „Радваме се, че отваряме хиляди нови пилотски позиции. Това е вълнуващо време за нас и показва растежа и желанието ни да предлагаме висококачествено обучение на амбициозни пилоти. Целта на Академията за пилоти на Wizz Air е да помогне на множество ентусиасти да сбъднат мечтата си да бъдат пилоти, като им предложи обучение, включващо технологии от последно поколение и опция за отложено плащане. На завършилите успешно Академията с голяма радост предлагаме отлични възможности за кариерно израстване, конкурентна заплата и атрактивен пакет от компенсации и предимства. Очакваме с нетърпение да се срещнем със следващото поколение пилоти на Wizz Air на предстоящите ни Дни на отворените врати.“

Още снимки от новината

Wizz Air активно набира кандидати от България за своята Академия за пилоти

 

Източник: bgtourism.bg
 

Свързани новини

НОИ спира издаването на удостоверения за санаториум
02.12.2022 / 11:04

Териториалните поделения на Националния осигурителен институт ще издават удостоверения за профилактика и рехабилитация до 20 декември 2022 г. включително, съобщиха...

България има нов тотомилионер – късметлия взима 5,7 млн. лева
02.12.2022 / 09:17

България има своя нов милионер от тотото.В 95-ия тираж някой е познал и шестте числа, изтеглени в играта „6 от 49“. Комбинацията е 6, 13, 20, 24, 35, 40. Печалбата е внушителна...

Катастрофира джип с мигранти край Болярово, ранени са жена и дете
01.12.2022 / 14:10

Джип с 18 мигранти е катастрофирал при гонка с полицията в сряда вечерта около 19.00 часа край град Болярово. Колата е била на пътя Елхово – Бургас, съобщи БНР.Леко...

 

Copyright © 2008-2022 Сливен Медия | Sliven Media | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев