"Топлофикация Сливен – инж. Ангел Ангелов": Изберете дистанционни уреди за дялово разпределение

"Топлофикация Сливен – инж. Ангел Ангелов": Изберете дистанционни уреди за дялово разпределение
24.01.2023 / 15:17

От Топлофикация Сливен – инж. Ангел Ангелов напомнят на абонатите, че 1 януари 2027 година е крайната дата в рамките, на която всички българи трябва да са монтирали у дома уреди за дялово разпределение с радиоотчет. Причината е действаща европейска директива, която преди 2 години бе възприета и в българското законодателство чрез промени в Закона за енергетиката.

„Технологиите са навсякъде около нас – от обикновени телефони с копчета, всички минахме на смартфони, от телевизори с големи кинескопи, минахме на тънки и плоскоекранни, от стационарни и тежки компютри, повечето потребители преминаха на преносимилаптопи. Преминаването към разпределители, топломери и водомери за топла вода с функция за отчитане от разстояние е поредната нова технология, с която постепенно трябва да се оборудваме и да свикнем. Използването на модерните уреди за дялово разпределение ще гарантиран на потребителите допълнителенкомфорт и удобство, които до момента не са имали.“ каза инж. Павлин Костов изпълнителен директор на Топлофикация Сливен – инж. Ангел Ангелов.

Директорът на Топлофикация Сливен – инж. Ангел Ангелов отбеляза, че масовото въвеждане на уреди с дистанционен отчет носи само ползи за потребителите.

„С уредите с радиоотчет отчитането на данните за показанията на всяко индивидуално устройство се извършва от разстояние без необходимост от визуален контакт на отчетника с уреда. Снемането на данните се извършва надеждно и ефективно чрез специален софтуер. Необходимо е само отчетникът да се намира в близост до конкретния имот, в който се намират уредите, но не и вътре в него.“ каза инж. Павлин Костов.

Директорът отбеляза, че с модерните устройства възможност за грешка при снемане на данните от уредите не съществува, тъй като данните се пренасят автоматично от устройството, намиращо се в дома на клиента, в софтуера за разпределение на топлинния счетоводител. Инж. Павлин Костов обърна внимание, че при избора на тип и марка на новите уреди, всеки клиент трябва да проведе разговор със своя топлинен счетоводител, за да получи информация дали избраното устройство е съвместимо с използвания софтуер.

„В повечето случаи клиентите закупуват уредите директно по препоръка или от самата фирма за дялово разпределение, с която е сключила договор тяхната етажна собственост, което е и най-удобният вариант.“ каза инж. Павлин Костов.

Към монтаж на нови уреди за дялово разпределение в една етажна собственост се преминава след като живущите представят пред техния топлинен счетоводител подписан протокол за съгласие на 2/3 от собствениците на имоти.

 

 

 

 

Свързани новини

В Областна администрация се проведе работна среща за новите социални услуги
01.02.2023 / 18:16

В Областна администрация Сливен се състоя работна среща за планиране на дейностите по изработване на новата Областна карта на социалните услуги.Срещата бе...

Картите с намаления за градския транспорт в Сливен остават сред най-ниските в страната
01.02.2023 / 15:16

От 1 февруари е в сила Постановление на МС от 25 януари тази година, с което картите за пътуване на ученици в градския транспорт се намаляват със 70 %, а картите на...

Болница
01.02.2023 / 11:38

МБАЛ „Д-р Иван Селимински-Сливен” АД гр. Сливен обявява публичен търг с тайно наддаване за продажба на лек автомобил Renault Master - СН2425СA – линейка, собственост на...

 

Copyright © 2008-2023 Сливен Медия | Sliven Media | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев