Българин закла приятелката си, подпали тялото й, призна си и го освободиха

Сподели новината:
Българин закла приятелката си, подпали тялото й, призна си и го освободиха
Свят

33-годишен българин, арестуван по подозрение, че е заклал 62-годишната си приятелка в Португалия, след което е изгорил тялото й, беше освободен от затвора, въпреки самопризнанията му за зверството.

Причината за снизходителното отношение на магистраите към Христо Пеев било, че ДНК-експертизата на намерените останки не доказвали с категоричност, че тялото е на 62-годишната Ирис Абас.

Христо и Ирис имали връзка от години, а техни съседи твърдят, че често ставали свидетели на насилие и скандали в дома им. Това обаче не било взето под внимание от магистратите.

Именно и съседката разкрила евентуалното престъпление. Тя потърсила Ирис, но Христо казал, че е заминала за Швейцария, където има две дъщери. Жената обаче се разходила из двора и се натъкнала на обгорен труп под градински навес. Именно там Абас прекарвала по-голяма част от времето си.

Прокуратурата ще оспори освобождаването на Христо. От обвинението ще настояват, докато даннните от ДНК-експертизата станат готови, той да няма право да напуска страната.

Ad