Българка от Италия: В Ломбардия е апокалипсис!

Сподели новината:
Българка от Италия: В Ломбардия е апокалипсис!
Свят

Нашата сънародничка Елена Чонкова е в италианската област Ломбардия, която е от най-засегнатите от коронавируса. Според нея тук е същински апокалипсис.

„Всичко започва петък сутринта на 21 февруари, когато беше обявено, че в градчето Кодоньо е първата зараза с коронавирус в Италия – заразеният е мъж, който работи във фабрика в съседното градче Казалпостерленго. Бяха проследени всички контакти на субекта в последните 2 седмици и съответно се появиха нови случаи на зараза“, разказа българката, предава Би Ти Ви.

По думите ѝ за момента броят на заразените в Италия надвишава 200. Има ограничения в 11 населени места, в които живеят около 50 хиляди човека – те нямат право да ги напускат, влизат само представители на властите.

„Беше изпратена войска и полиция, за да се ограничават районите. Ситуацията е малко апокалиптична“, разказва Елена Чонкова.

Обявеният период на карантина е до 1 март – училища и културни обекти са затворени, барове и дискотеки затворят след 18 ч. Властите съветват, който може, да работи от вкъщи и да са ограничени контактите.

„Българите в Италия работят, хората които аз познавам, са здрави и не се оплакват, всички сме със съзнанието че най-вероятно този вирус ще направи обиколка на света“, уточни нашата сънародничка.

Ad