БНБ пусна монета „100 години от основаването на Българския олимпийски комитет“

Сподели новината:
7.jpg
България

Българската народна банка пусна в обращение от днес сребърна възпоменателна монета на тема „100 години от основаването на Българския олимпийски комитет“, съобщи БНБ.

Цената на монетата при пускане в обращение е 132 лева. Монетата ще се продава в Българската народна банка – на две каси в София, пл. „Княз Александър I“ 1 и четири каси в Касов център на БНБ в София на ул. „Михаил Тенев“ 10.

Всеки клиент (физическо или юридическо лице) ще може да закупи от касите на Българската народна банка само по 1 монета, независимо дали закупува от свое име и за своя сметка или от името и за сметка на друго лице, съгласно представено нотариално заверено изрично пълномощно за закупуването на конкретната възпоменателна монета. Лицата, които закупуват възпоменателни монети, следва да са пълнолетни, т.е. да имат навършени 18 години.

До края на работния ден на 20 март 2023 г. новата монета ще бъде предоставена от БНБ и на 5 търговски банки: „Банка ДСК“ АД, „Кей Би Си Банк България“ ЕАД, „Първа инвестиционна банка“ АД, „Тексим Банк“ АД и „Централна кооперативна банка“ АД за продажба в техните офиси и клонове.

Ad