Борисов: Арогантно, безотговорно и неосъществимо е ПП да искат властта с 60 депутати

Сподели новината:
15.jpg
България

Отговорността бива изправена срещу безотговорност. Слушах внимателно. Вчера много пъти повторих: Коалиция с БСП и ДПС няма да правим. ИТН бяха първите, които употребиха думата "чегъртане".

Казах: срещу безотговорността на ПП и ДБ, личностите в парламента трябва да вземат решение дали да се отива на избори или не. Защото всички анализатори обясняват колко е лошо да се отиде на избори.

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в парламента, цитиран от euronewsbulgaria.

Вчера чух и доста от лидерите на другите партии. Още преди да сме почнали да се срещаме, чуваме кой ще е помощно колело, нямало да е такова... Чакайте, ние и това не предлагаме! Искате избори, искате дефолт още през юни - ще го получите! И медиите сте част от това!

"Щом всички вкупом политическите партии искат да паднем в пропастта, ще паднем. Българите трябва задължително да ни накажат така, както ни се полага. Да искат с 60 депутата от 240 да ти дадат абсолютна власт е арогантно, безотговорно и неосъществимо. Абсолютно същото се отнася и до нас. Затова ще се отнесем с уважение към другите политически парти и ще им представим нашата програма", добави лидерът на ГЕРБ.

30 дена взимаме заплати и нула работа сме свършили, следващите 30 ще е същото. Всички ще се засилим и ще паднем в пропастта, които са следващи избори. Пожелавам на президента Радев да бъде жив и здрав, защото дълго ще управлява, и е последното спасение на българите в момента. Това го казвам на Христо Иванов, Атанас Атанасов и на всички тези, които стоят настрани от ДБ-та, срамуват се от ПП-та, но мълчат, потривайки ръчички, че могат да вземат нещо в местната власт”, каза още Борисов. “Аз съм категоричен – или личности, които за един месец дори, за три месеца, но няма да допусна да ми се залепи етикет. Тези, които управляваха и с БСП, и с ИТН, са ПП”, подчерта лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

Ad