Читалище „Труд 1905“ с. Стара река с благодарствено писмо до ГЕРБ - Сливен за оказаната подкрепа

Сподели новината:
1.jpg
Сливен

Народно читалище „Труд 1905“ в с. Стара река изпрати благодарствен адрес до ГЕРБ – Сливен за дарението, с което е закупена техника за дейността на културната институция.

„Изказваме най – искрени благодарности на ГЕРБ, в лицето на г-жа Десислава Танева, за направеното парично дарение към НЧ „Труд 1905“, пише в писмото. „Накарахте ме да повярвам в доброто! Благодаря! Нека благородните Ви дела да бъдат възнаградени“, каза секретарят на Читалището Хатче Алиева.

От началото на годината НЧ „Труд 1905“ издава вестник, който се разпространява в региона. На страниците му всеки месец се представят интересни истории от историята, бита и културата на с. Стара река. В интервютата кметът Николай Стефанов и местните хора дават актуална информация за случващото се в населеното място. Автори на печатното издание са служителите в читалището, а събраните средства ще се използват за обновяване на сградата на културното средище.

С дарените от ГЕРБ – Сливен средства е закупена техника, с която се разпечатва местният вестник.

Това не е първото дарение от ГЕРБ за читалището в с. Стара река. Общински съветници от ГЕРБ-Сливен дариха книги на НЧ "Труд - 1905". Дарението бе в рамките на кампанията „Подари книга-предай знание" и включваше детски и юношески книжки, енциклопедии, художествена литература.

 

ПРЕСЦЕНТЪР ПП ГЕРБ

Ad